Cum să alegi o drujbă Husqvarna potrivită

Cum să alegi o drujbă Husqvarna potrivită

O drujbă modernă este adaptată să se potrivească condițiilor specifice de muncă și utilizatorilor. Înainte de a cumpăra o drujbă Husqvarna, ar trebui să îți pui câteva întrebări de verificare despre cum o să o utilizezi. Răspunsurile te vor ajuta să selectezi tipul și dimensiunea potrivită de drujbă.

Considerații atunci când cumpărați o drujbă Husqvarna.

Ce tip de utilizator sunt?
Câtă experiență am în folosirea unei drujbe? Cât de des voi folosi drujba – în fiecare zi, aproximativ o dată pe lună sau de câteva ori pe an? Utilizare profesională sau uz casnic?

Ce fel de tăiere voi face?
Pentru ce voi folosi drujba Husqvarna? Ce mărime vor avea copacii pe care îi vor tăia cel mai des? Lemn dur sau moale? Am nevoie de un ferăstrău mic sau mare? În ce anotimpuri voi folosi ferăstrăul?

Ce caracteristici de ferăstrău am nevoie?
Cât de importantă este ergonomia pe lanț? Ar trebui să aibă vibrații scăzute, să fie bine echilibrat? Fierăstraul trebuie să fie echipat cu TrioBrake™? Cât de importante sunt funcțiile de întreținere și servicii? Am nevoie de un filtru de aer și o bujie ușor de accesat? Ar trebui să fie ușor de întins și înlocuit lanțul? Drujba trebuie să fie adaptată la consumul de iarnă, cu încălzire în mânere?

Diferite tipuri de drijbă Husqvarna
Drujbele pot fi împărțite în general în următoarele grupuri:
1. Drujbă pentru uz profesional
O drujbă profesionistă este proiectată special pentru productivitate ridicată în medii de lucru solicitante. Oferă performanțe solide cu capacitate mare de tăiere și manevrabilitate. Această drujbă include adesea caracteristici profesionale, cum ar fi mânerele încălzite care ajută la efectuarea schimbărilor lungi în condiții dure mai sigure și mai confortabile.
2. Drujbă pentru utilizare ușoară
Aceasta este o drujbă robustă, proiectat pentru o utilizare ușoară, cu performanțe bune.
3. Drujbă pentru utilizare ocazională
Proiectată pentru munca ocazională a proprietarului unei case. Ușor de pornit și utilizat cu suficientă putere.
4. Drujbă pentru îngrijirea pomilor și tăiere
Drujbă profesională pentru lucrări de îngrijire a copacilor și tăiere cu performanțe și fiabilitate bune.

Dimensiunea unei drujbe
Atunci când alegi o drujbă Husqvarna, dimensiunea sa este determinată de deplasarea pistonului (cm³) și puterea motorului (CP și kw). Mărimea pe care ar trebui să o alegi depinde de următorii doi factori:
Competență și experiență. Alegeți o drujbă mai mică, cu un motor mai puțin puternic, dacă ești nou la astfel de treburi. O drujbă Husqvarna mică este mai manevrabilă decât una mare. Dacă drujba este prea grea, mâinile și brațele se vor obosi, ceea ce pe termen lung reprezintă un risc pentru siguranță.
Tipuri de lemn și mărimea copacilor. Alegeți o drujbă mai mare cu putere mai mare dacă vrei să tai copaci mai mari, în special foioase. În cazul în care modelul este prea mic, acest lucru va supune lanțul la o mare tensiune și o uzură inutilă.
Lungimea barei de ghidare
Lungimea corespunzătoare a barei de ghidare este determinată de mărimea arborelui și într-o oarecare măsură de nivelul de expertiză al utilizatorului. Dacă ești obișnuit să manipulezi o drujbă Husqvarna, ar trebui să ai acces la cel puțin două lungimi diferite de bare de ghidare, permițându-ți să variezi lungimea barei de ghidare cu dimensiuni diferite de arbore. O bară de ghidare mai scurtă cântărește mai puțin și este mai ușor de manevrat atunci când efectuați lucrări. Bara lungă de ghidare este utilizată pentru copaci de dimensiuni mai mari.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.