Cum să știți ce să purtați la o nuntă, pe baza codului vestimentar

Cum să știți ce să purtați la o nuntă, pe baza codului vestimentar

Indiferent dacă aveți o nuntă pe care o așteptați cu nerăbdare sau o jumătate de duzină de invitații într-un sertar, alegerea ținutelor pe care să le purtați la o nuntă nu este niciodată una ușoară.

De la Black Tie Optional la ținuta formală de plajă, decodarea codurilor vestimentare și găsirea ținutei potrivite le poate provoca o anumită anxietate atât bărbaților, cât și femeilor.

Înainte de a defini ceea ce înseamnă diferite coduri vestimentare, există câteva reguli simple pe care fiecare invitat ar trebui să le respecte, indiferent de formalitatea nunții. În cazul în care nu v-ați dat seama, codul vestimentar ar trebui să fie tipărit pe invitația de nuntă și / sau menționat pe site-ul de nuntă al cuplului.

În primul rând, oaspeții nu ar trebui să poarte niciodată alb (cu excepția cazului în care, desigur, invitația specifică acest lucru). Acest lucru este valabil și pentru toate evenimentele de înainte și după ziua cea mare.

În al doilea rând, dacă ceremonia va avea loc într-o biserică, aduceți ceva care să vă acopere umerii pentru orice eventualitate, cum ar fi o jachetă sau un șal, dacă purtați o rochie sau un top fără mâneci. În al treilea rând, evitați să purtați pantaloni scurți. Când aveți dubii, mergeți după deviza clasică: este mai bine să fiți prea îmbrăcați decât să nu fiți destul de îmbrăcați.

Data viitoare când vă îndreptați spre o nuntă, consultați aceste sfaturi pentru a vă relaxa și a vă bucura de petrecere.

Cum să vă îmbrăcați la o nuntă cu codul vestimentar White Tie

White Tie este cel mai formal cod vestimentar pentru orice eveniment și este uneori denumit „ținută completă”. Vorbim despre premiile Oscar sau despre banchetul de stat formal. Acestea au loc seara, așa că puteți alege orice tip de rochii elegante, până la podea și smochinguri în culori întunecate.

Femeile ar trebui să poarte o rochie formală de seară pe negru sau un ton de bijuterie care nu este prea strălucitor. Bărbații ar trebui să poarte un smoching cu un frac lung, deasupra unei cămăși, o vestă și un papion alb. Pantofi formali negri. Un bărbierit curat sau păr facial îngrijit. Mănușile albe și o batistă de buzunar sunt opțiuni suplimentare, dacă vă simțiți foarte elegant.

Cum să vă îmbrăcați la o nuntă cu codul vestimentar Black Tie

Nunțile Black Tie sunt mai frecvente decât nunțile White Tie, dar acest cod vestimentar necesită în continuare un efort considerabil.

Femeile ar trebui să poarte o rochie de seară până la podea sau o rochie formală de cocktail. De asemenea, ați putea purta o salopetă elegantă, formală, în funcție de locație. Bărbații ar trebui să poarte un smoching alb și negru și cămașă albă cu papion negru. Pantofi negri din piele lăcuită.

Cum să vă îmbrăcați la o nuntă cu codul vestimentar Black Tie Optional

Expresia „Black Tie Optional” de pe o invitație vă poate încurca. Gândiți-vă la acest cod vestimentar ca la o versiune redusă a Black Tie, care se referă în principal la ceea ce ar trebui să poarte bărbații: aici este permis un smoching sau un costum – versus Black Tie, ceea ce înseamnă că toți bărbații ar trebui să poarte smoching. În ceea ce privește stilul și accesoriile, se aplică cele de la Black Tie.

Femeile ar trebui să poarte o rochie până la podea sau o rochie de cocktail. Bărbații ar trebui să poarte un smoching sau un costum închis la culoare și cravată, cu o vestă, batistă de buzunar sau clemă de cravată.

Cum să vă îmbrăcați la o nuntă cu codul vestimentar Cocktail

Îmbrăcămintea de cocktail este încă elegantă, dar mai distractivă decât este cea formală. Această ținută este, de obicei, rezervată pentru ocazii festive, mai puțin formale. Nu vă temeți să vă distrați cu ținutele.

Femeile ar trebui să poarte o rochie de cocktail (adică până la genunchi), o combinație de bluză și fustă sau o ținută de pantaloni cu o bluză elegantă. Optați pentru un updo sau o coafură elegantă, pentru a vă completa ținuta.

Bărbații ar trebui să poarte un costum deschis sau închis la culoare, în funcție de sezon. Nu este necesară cravată (deși este întotdeauna un accesoriu apreciat), dar puteți să adăugați o anumită personalitate cu o cămașă colorată sau imprimată și accesorii rafinate.

Cum să vă îmbrăcați la o nuntă cu codul vestimentar Beach Formal

„Beach Formal” este adesea văzut pe invitațiile de nunți care au loc pe plajă. Dar doar pentru că este implicat nisipul, nu înseamnă întotdeauna că puteți purta papuci sau flip-flops.

Femeile ar trebui să poarte o rochie maxi florală sau o rochie de seară până la genunchi. Un șal elegant și balerini sau sandale (tocurile și plajele nu se împacă prea bine). Nu vă faceți griji în ceea ce privește coafura, deoarece elementele precum vântul și apa vor avea grijă probabil de părul dvs.

Bărbații ar trebui să poarte un costum din in sau un sacou deschis cu o cămașă, pantaloni din in sau chino. Nu este necesară o cravată și pot purta pantofi maro deschis.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.