Cei de la PSD spun că vor să sprijine tinerii. Despre ce proiecte este vorba

Cei de la PSD spun că vor să sprijine tinerii. Despre ce proiecte este vorba

Partidul social democrat consideră că tinerii sunt viitorul nostru, ei trebuie să se simtă în siguranță, să rămână, să se dezvolte și să-și crească copiii în propria lor țară.

Aceasta este cea mai inteligentă investiție pe care o națiune o poate face, spun social-democrații.

„Tinerii trebuie să fie sprijiniți în mod real, prin programe concrete, nu prin slogane și vorbe goale cum se practică la alte partide cum sunt PNL PLUS USR, care spun că sunt alături de tineri, dar nu au venit cu nimic concret. Noi am implementat programe reale, nu am rămas la stadiul de promisiuni. În 2019, prin programul Prima Casă, s-a alocat un fond de aproape 2 miliarde de lei, adică peste 418 milioane de euro pentru garanții bancare care să susțină creditele imobiliare cu avans minim, de numai 5% pentru achiziția ori construcția de locuințe. Am eliminat impozitarea veniturilor din tranzacțiile imobiliare care nu depășesc 450.000 de lei, am subvenționat dobânzile la credite și am redus cota la 5% TVA pentru achiziția de astfel de locuințe. Astfel, alte sute de mii de români, cu vârsta până în 35 de ani, se vor alătura celor peste 260.000 de tineri care au beneficiat anul trecut de sprijinul programului”, a subliniat senatorul de Arad, Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

„În 2018 a fost majorată subvenția, de la 900 lei la 2.250 lei, acordată lunar pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată absolvenți de învățământ gimnazial, profesional, liceal, postliceal și superior. De asemenea, a crescut de la 1.000 lei la 2.000 lei, subvenția acordată lunar angajatorilor care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială, pe o durată de maxim 3 ani. În același timp s-a mărit subvenția, de la 1.125 lei la 2.250 lei, acordată lunar angajatorilor care încheie un contract de ucenicie, pe o perioadă de la 1 la 3 ani și de la 1.350 lei la 2.250 lei, angajatorilor care încheie un contract de stagiu cu un absolvent de studii superioare”, spun social-democrații.

„PSD a implementat din 2017 pentru prima dată programe dedicate pentru sprijinirea tinerilor. Vrem să le asigurăm stabilitate, locuințe, locuri de muncă, pentru a-și întemeia familii și pentru a trăi civilizat, la standarde europene”, a declarat Adrian Todor, deputat al PSD Arad.

Începând de anul trecut prin programul pentru tineri „Împrumuturi fără dobândă”, persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, au acces la credite de până la 40.000 de lei, garantate de stat. Banii pot fi utilizați pentru plata cursurilor de calificare/specializare/pregătire profesională, taxe de studii aprofundate de tip master, doctorat, plata cărților, rechizitelor, plățile privind costurile cu chiria, utilitățile sau transportul pentru urmarea cursurilor. Creditul însă poate fi folosit în plus și pentru alt tip de cheltuieli din domeniul cultural sau sportiv (abonamente la cinema/teatru/operă/bibliotecă, articole sportive), dar și pentru achiziția de calculatoare, imprimante, softuri și, nu în ultimul rând pentru plata unei părți din construcția sau achiziția unei locuințe.

„Este o șansă importantă pentru tineri, iar eu cred că în loc să plece în străinătate, ar fi o alegere mult mai înțeleaptă să apeleze la un astfel de credit și să își facă o meserie sau o profesie bună, care să le asigure venituri decente, în România, pentru tot restul vieții. E cel mai ambițios program guvernamental pentru determinarea tinerilor să rămână acasă”, a completat social-democratul Adrian Todor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.