Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 mai

Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 mai

Zilele următoare, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării, însă va ploua, în special sâmbătă. Duminică, cerul se va însenina din nou.

Vineri, temperaturile vor creşte în aproape toată ţara. Cerul va fi variabil, în special în est, la deal şi la munte, unde temporar va ploua. Noaptea, însă, aversele se vor extinde spre vestul, nord-vestul şi centrul ţării, pe alocuri fiind însoţite de descărcări electrice şi, izolat, grindină. Vântul va sufla moderat, iar maximele nu vor depăşi 24 de grade Celsius.

Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi mai mult acoperit şi va ploua, în special în jumătatea de vest a ţării, dar şi în celelalte regiuni, îndeosebi pe parcursul zilei. Vântul va cunoaște intensificări, iar maximele nu vor mai depăşi 20 de grade Celsius.

Duminică, cerul se va însenina, iar ploile vor fi din ce în ce mai puţin însemnate cantitativ.

La Arad, vineri se vor înregistra 22 de grade, sâmbătă 18, iar duminică 19. La Timişoara vor fi 23 de grade (sâmbătă 18, iar duminică 20), la Satu Mare 20 de grade (16 sâmbătă, 18 duminică), la Cluj Napoca 19 grade vor arăta termometrele vineri (16 sâmbătă, iar duminică 18), la Craiova vineri 23 (sâmbătă 18, duminică 22), la Braşov 18 grade vineri (14 sâmbătă, 17 duminică), iar la Constanța 19 grade C vineri (17 sâmbătă, 20 duminică).

La munte, minivacanţa de 1 mai va fi marcată de ploi. Vremea va fi în general instabilă, iar pe parcursul zilei de sâmbătă vor cădea averse însemnate cantitativ. Duminică, vremea se va îndrepta. Ploile vor fi din ce în ce mai slabe şi se va încălzi semnificativ, în timp ce vântul va scădea în intensitate.

La mare, vremea va fi în general frumoasă, dar capricioasă. Vântul va bate destul de tare, soarele se va ascunde printre nori şi vor exista condiţii pentru ploi slabe. Vineri, maxima pe litoral nu va depăşi 19 grade, iar temperatura apei mării va fi cuprinsă între 11 şi 14 grade.

Sâmbătă, vremea nu se va schimba prea mult, dar se va răcori uşor, temperaturile scăzând cu 1-2 grade.

Ziua de duminică va fi mai frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, vântul va sufla slab până la moderat, însă temperaturile nu vor fi cu mult diferite: cel mult 20 de grade în aer şi doar 14 grade în apa mării.

Vremea se va încălzi începând de luni, vor mai cădea câţiva stropi de ploaie în nordul ţării, în timp ce în jumătatea de sud temperaturile vor fi generoase, atingând pe alocuri chiar şi 25 de grade Celsius.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.