Dan Barna la Arad: „O Românie sănătoasă înseamnă turul doi fără PSD”

Dan Barna la Arad: „O Românie sănătoasă înseamnă turul doi fără PSD”

Aradul a fost inclus pe harta turneului electoral al candidatului la preşedinție al Alianţei USR-PLUS, Dan Barna.

Astfel, ieri, 23 octombrie, Dan Barna, însoțit de europarlamentarul Vlad Botoş si-a petrecut ziua în Arad, unde a avut diverse activități cu cetățenii şi antreprenorii din județ.

Acesta a ținut o conferință de presă unde şi-a expus obiectivele sale pentru mandat, în cazul în care va fi ales pentru funcția de preşedinte de stat.

Una din principalele priorități ale USR-PLUS, în momentul de față, este facerea posibilă a alegerilor anticipate cu scopul de a îndepărta guvernul Dăncilă.

Reacția oamenilor din stradă cu care am vorbit este una deschisă. Ei înțeleg că este nevoie de o schimbare. Candidatura mea la preşedinția României se bazează întocmai pe această necesitate, de a schimba lucrurile în România astăzi, acum”, afirmă Barna.

Preşedintele USR îşi doreşte o reformă constituțională prim care preşedintele să aibă mai multă putere în stat.

Alte subiecte abordate au fost o posibilă implementare a alegerilor locale în două tururi, proiect pe care USR-PLUS îl are în vedere, precum şi problema emigrării şi rezolvarea ei.

Săptămanile trecute am fost în foarte multe oraşe din diaspora şi am discutat cu multe tipologii de români. Şi cu cei care au plecat din cauza salariului minim şi cu cei care lucrează în instituții de top la nivel internațional care au plecat din țară nu din motivul banilor puțini cu din lipsa de perspectivă de carieră. Toți mi-au spus că au plecat pentru că România nu le dădea o viziune. Mulți au spus că s-ar întoarce dacă România ar avea o direcție de dezvoltare. Una din strategiile noastre este cea de a înceta să impozităm sărăcia, eliminarea taxării salariului minim”.

Întrebat despre zvonurile legate de colaborarea sa în trecut cu SRI-ul, prin ELSA, Asociația Europeană a Studenților din Europa, aceasta a explicat puțin din istoricul asociației iar apoi a ales să ia lucrurile în râs, afirmând că „dacă şi în anii de facultate poți colabora cu SRI-ul…„.

Acesta a negat apoi în mod concret vreo legătură a sa cu Serviciile Secrete.

  1. USR nu va mai crede nimeni.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.