De 1 aprilie, realitatea unor alte negocieri…

De 1 aprilie, realitatea unor alte negocieri…

De ce oare cele mai importante acțiuni politice sau sociale trebuie să se întâmple chiar în zile ce dau o notă de neseriozitate și chiar sunt puse la îndoială în ceea ce privește veridicitatea lor? Iată o întrebare la care noi, românii, ar trebui să reflectăm și să și încercăm a ne da răspunsuri.

1 aprilie a devenit singura zi din an în care ne este tot mai greu să discernem între adevăr și minciună, pentru că marea majoritate dintre noi ne ocupăm cu introducerea în spațiul public a unor știri care, în mod normal, într-o altă zi din an ar avea nevoie de multe verificări. Ș-apoi cum să faci să comunici o știre adevărată în așa fel încât ea să fie și crezută? Spre exemplu, astăzi a apărut știrea că Ioțcu ar beneficia de un wild card din partea președintelui Senatului României, în același timp și președintele Partidului Liberal Reformator cu acte în regulă de vreo două zile (deci știre adevărată conform pronunțării Tribunalului București din data de 30 martie 2015), dacă va trece cu arme și bagaje (a se citi primari PDL) în tabăra reformată a liberalilor.

E greu de crezut că domnul Tăriceanu a apucat în aceste zile să negocieze cu Ioțcu, dar știrea pune în dificultate realitatea unor alte negocieri care s-au finalizat pe plan local, de data aceasta între Ciupe, liderul reformatorilor liberali arădeni, și cei câțiva primari, foști colegi din PNL, care au simțit pe propria lor piele usturimea alianței cu Falcă, Ungureanu și restul ogrăzii. Dacă doar Ilie Călin Abrudan, primarul Ineului, Ioan Jura cel al Socodorului, Gheorghe Dorel Vidran cel al Zimandului și chiar renumitul Florin Farcașiu din Târnova ar mai fi rămas să lustruiască clanțele din palatul Cenad, atunci cu siguranță mândrul fiu de artificier ar fi avut pentru 2016 câțiva oameni pe care să-i etaleze în spatele lui și care să-i pună seriozitatea pe plus. Acum, părăsind barca umflată de procente dar în mare pericol de scufundare din lipsă de fapte lăudabile, cei patru și încă vreo câțiva care ne-au rugat să le scriem numele doar după ce-și vor încasa restanțele convertite în bunuri, au întărit rândurile singurului partid liberal, reformator pe bună dreptate, și sunt gata să pună osul la dărâmarea totală și necondiționată a PDL-lui.

Aricikus

 

  1. tăriceanu, președintele Senatului, cel care face scut împotriva mișeilor care ne-au furat viitorul, cel care încalcă constituția pentru a-l scăpa pe Șova și pe prietenul lui Ponta de pușcărie este soluția salvatoare a liberalismului romanesc…

    Raspunde
  2. Nu-i mai apara pe hotii din PDL. Ei sunt cei care ne-au furat trecutul si mai ales prezentul .Despre viitor se poate discuta cu oricine, inafara de pedelisti.

    Raspunde
  3. Hoţii trebuie să plătească indiferent de ce parte a scenei politice se află. Tăriceanu &Ponta nu au înțeles votul din noiembrie și faptul că modelul politic actual nu mai e acceptat de populație. Se vrea altceva. PNL-ul dă semne că a înţeles acest lucru.

    Raspunde
  4. Tot respectul si consideratia pentru Bratieni, tu insa cel care le manjesti numele cu balele tale de javra pdl-isto basista nu esti decat o hiena politica herniata.

    Raspunde
  5. D-le Ciupe , in locul dumitale nu m-as incurca cu astia, nu sant de incredere , e sigur ca o sa gasesti oameni mai valabili decat ei in localitatile amintite.

    Raspunde
  6. articolul e o pacaleala de 1 aprilie pt.fraierii din pnl(a se citi pdl).

    Raspunde
  7. hahaha , ce ma amuza cand vad sustinatori din cele 2 tabere balacarindu-se , de fapt chiar acum in timp ce voi aruncati acuze unii spre ceilalti , stimabili nostrii alesi discuta din nou proiectul de lege care le acorda pensii speciale . de genul , 6000 lei lunar celor care au avut 2 mandate de parlamentar .Asa ca stati linistiti , aceste specimene , odata ajunsi in parlament automat vor face parte din aceasi gasca de talhari , indiferent pe listele carui partid au ajuns acolo , si singura lor preocupare este sa ne-o traga la toti .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.