De azi liberalii răspund la comanda unei femei. Cine este Alina Gorghiu, noul preşedinte al PNL

De azi liberalii răspund la comanda unei femei. Cine este Alina Gorghiu, noul preşedinte al PNL

Alina Gorghiu a fost aleasă, joi, preşedinte al Partidului Național Liberal. Este pentru prima oară când o femeie se află în fruntea liberalilor. Alegerea sa în fruntea PNL o face nu doar prima femeie care conduce partidul, ci şi de departe cel mai tânăr lider al său din istorie.

În vârstă de 36 de ani, Alina Ştefania Gorghiu este avocat de profesie şi totodată deputat în Parlamentul României, din partea PNL, începând cu anul 2008. A fost vicepreședinte al Camerei Deputaţilor în perioada septembrie – decembrie 2012, după care a fost realeasă pentru un nou mandat, cu peste 71 la sută, de pe listele USL, fiind totodată vicelider al grupului parlamentar al PNL, în perioada februarie – septembrie 2014.

În ambele mandate a făcut parte din comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor, fiind secretar al comisiei.

Înainte de a fi deputat, noul preşedinte PNL a fost consilier local în cadrul Consiliul Local al Sectorului 5 Bucureşti, în perioada 2004-2008. În PNL activează din anul 2002, de la 24 de ani, iar înainte de a deveni preşedinte al partidului era purtător de cuvânt şi vicepreşedinte pe departamentul de comunicare.

Alina Gorghiu a absolvit în anul 2001 Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir, fiind avocat din anul 2002. Ea are totodată licenţa în ştiinţe juridice, specializarea Ştiinţe Juridice şi Administrative la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, obţinută tot în 2001.

În plus, are o licenţă la Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative de la Universitatea Piteşti, obţinută în anul 2008, iar în anul 2012 a devenit doctor în Drept, specializarea drept penal, în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Facultatea de Drept, potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

În perioada 2010-2014 a fost lector universitar la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir, la catedra de Administraţie Publică, iar începând din anul 2008 este arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional.

Potrivit CV-ului său, Alina Gorghiu este în prezent membru în Baroul Bucureşti, precum şi vicepreşedinte în Uniunea Naţională a Mediatorilor din România.

Potrivit declarației de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor, Alina Gorghiu deţine un teren extravilan în comuna Mogoşoaia, cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, cumpărat în anul 2005. Totodată, are o casă de locuit în Bucureşti, de 126 de metri pătraţi, cumpărată în anul 2008, cu ajutorul unui credit de peste 17.000 de euro, contractat în anul 2005 de la Raiffeisen Bank şi scadent în anul 2018.

Preşedintele PNL nu deţine vreo maşină, bijuterii, obiecte sau colecţii de artă, având însă la Raiffeisen Bank aproape 215.000 de lei şi aproape 4.800 de euro.

În ce priveşte veniturile din ultimul an fiscal, Alina Gorghiu a obţinut 59.900 de lei de la Camera Deputaţilor şi aproximativ 140.000 de lei din activităţile juridice de la biroul de mediator şi cabinetul de avocat. În plus, a obţinut peste 77.000 de lei din activitățile de colaborator al Universităţii Titu Maiorescu, Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir, Camerei Consultanţilor Fiscali şi Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional.

Foto: medierenet.ro

  1. Rusine si penibilitate, iata 2 cuvinte potrivite pentru papagalul jumulit numit Ludovic Orban , un lingau pe care nimeni nu il doreste in preajma lui . Din pacate pt. PNL singurul castigator este Blaga , cel care impreuna cu camarila portocalie au distrus notiunea de liberalism , cat despre Alinuta …..un surogat , de politician.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.