De ce e Aradul murdar? Ce are obligaţia şi, mai ales, CE NU ARE VOIE să colecteze RETIM

De ce e Aradul murdar? Ce are obligaţia şi, mai ales, CE NU ARE VOIE să colecteze RETIM

Ca urmare a unor articole apărute în presă, Retim Ecologic Service SA a precizat pentru arădeni care sunt deşeurile pe care are obligaţia să le ridice şi care sunt cele pe care societatea nu are voie să le colecteze.

Astfel, RETIM Ecologic Service SA informează cetățenii municipiului Arad că „societatea este responsabilă numai pentru colectarea deșeurilor menajere depozitate în containere (la blocuri) sau în pubele (la case)”.

„Deșeurile abandonate, depuse în afara platformelor de colectare din zona de blocuri a municipiului Arad (împrejmuirea în interiorul căreia sunt amplasate containerele de 1,1 mc pentru colectarea deșeurilor) nu sunt în sarcina RETIM, urmând a fi colectate de către operatorul de salubrizare stradală desemnat de Primăria Municipiului Arad. Totodată, în conformitate cu prevederile contractuale, RETIM nu poate colecta deșeurile verzi de pe spațiul public, din parcuri și grădini (cum ar fi cele provenind de la toaletarea pomilor sau curăţarea şi întreţinerea spaţiilor verzi), deșeurile voluminoase sau cele periculoase, deșeurile din construcții și demolări sau cele provenite din salubrizarea stradală. De asemenea, aceste tipuri de deșeuri pot fi ridicate numai de către operatorul de salubrizare desemnat de către Primăria Municipiului Arad”, precizează reprezentanţii RETIM Ecologic Service SA.

Cu alte cuvinte, ADISIGD Arad (asociaţia formată din Municipiul Arad şi administraţiile tuturor oraşelor şi comunelor din judeţul Arad) a încheiat un contract de concesiune cu RETIM Ecologic Service SA numai pentru colectarea deşeurilor menajere.

Deşeurile menajere provin din gospodarii şi sunt de trei tipuri:
– biodegradabile (de origine vegetală – precum resturi de legume şi fructe);
– reciclabile (ambalaje de hârtie, carton, plastic, metal, sticlă);
– reziduale (mucuri de ţigară, conţinutul sacului de aspirator etc).

Deci, ca să fie limpede pentru toată lumea, conform contractului încheiat cu ADISIGD Arad, RETIM nu poate colecta:
– deşeuri stradale, precum deşeurile din rampe clandestine, care nu sunt depozitate în pubele sau containere;
– deşeuri voluminoase (cauciucuri, piese de mobilier, sticlă de geam, parbrize, oglinzi);
– deşeuri vegetale provenite din parcuri, grădini şi spaţii publice;
– deşeuri periculoase (uleiuri, medicamente, lacuri, vopsele, ambalajele acestora);
– deşeuri provenite din construcţii şi demolări.
Colectarea respectivelor deşeuri nu a fost concesionată către RETIM. Acestea pot fi ridicate numai de către un alt operator, desemnat de Primăria Municipiului Arad. Din câte ne dăm seama, acesta ar trebui să fie operatorul de salubrizare stradală sau un alt operator pe care municipalitatea ar trebui să se grăbescă să-l pună la dispoziţia populaţiei dacă îşi doreşte să scape oraşul de mizerie.

Citeşte şi:

Salubrizarea Aradului, o scurtă poveste a EŞECULUI în care ţap ispăşitor a fost scos doar Retim (FOTO + VIDEO)

  1. cei de la retim ar face bine sa treaca mai des sa goleasca tomberoanele pentru ca nu avem unde sa aruncam gunoiul si de aceea ajunge pe jos. in jurul tomberoanelor e dezastru din aceasta cauza

    Raspunde
  2. Rusine olteanului demolator ”dottore” falca !

    Raspunde
  3. […] De ce e Aradul murdar? Ce are obligaţia şi, mai ales, CE NU ARE VOIE să colecteze RETIM […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.