Debut de stagiune la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad: Trei festivaluri și trei premiere

Debut de stagiune la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad: Trei festivaluri și trei premiere

Debutul unei noi stagiuni la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad (TCISA) se apropie cu pași repezi.

Primul gong al sezonului teatral 2021 – 2022 bate joi, 16 septembrie, la ora 19, când pe scena mare a TCISA se joacă spectacolul ,,Terapie de grup” de Bolba Tamás, Szente Vajk și Galambos Attila , în regia lui Tapasztó  Ernő.

„Pregătim o stagiune plină de surprize și proiecte teatrale importante pe care sperăm să le ducem la bun sfârșit fără ca pandemia să ne afecteze activitatea. Până la finalul anului 2021, scenele noastre vor găzdui premierele a trei spectacole. Vorbim despre «Our Last Terminal. Platonovka»: o montare semnată de Botond Nagy, pe un scenariu bazat pe texte de A.P.Cehov și «Titanic Vals» de Tudor Mușatescu, în regia Celiei Nițu, proiect în cadrul programului «Un teatru pentru început de drum». A treia premieră va avea loc pe scena Trupei Marionete și este cea a spectacolului „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” de Eduard Covali, în regia lui Ștefan Iordănescu”, precizează Bogdan Costea, managerul teatrului arădean.

Prima parte a stagiunii 2021 – 2022 înseamnă și întâlnirea cu toate cele trei festivaluri consacrate ale Teatrului Clasic. Astfel, în perioada 10 – 15 octombrie, cei mai mici dintre spectatori sunt așteptați la Festivalul Internațional de Teatru de Animație „Euromarionete”. Între 10 și 14 noiembrie are loc Festivalul Internațional de Teatru Clasic, iar între 18 și 21 noiembrie – Festivalul Internațional de Teatru Nou.

Menționăm că toate evenimentele stagiunii se vor desfășura în conformitate cu prevederile scenariilor sanitare aprobate de autorități.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.