DECLARAȚIE ȘOC a președintelui Rusiei, Vladimir Putin: „NU MAI PUTEM TOLERA modul în care e condusă lumea. E PROFUND GREȘIT să nu cooperăm cu Siria”

Președintele rus Vladimir Putin condamnă faptul că unele state continuă politica de expansiune a NATO și susține că exportul de experimente sociale a eșuat de-a lungul timpului.

„Exportul de experimente sociale, încercările de a stimula schimbări într-o țară sau alta, plecând de la propriile ideologii, au dus adesea la urmări tragice, au dus nu la progres, ci la degradare”, a spus Putin, de la tribuna Organizației Națiunilor Unite, adăugând că „nimeni nu învață din greșelile altuia, ci doar le repetă”.

„Nu mai putem tolera modul în care este condusă lumea. E profund greșit să nu cooperăm cu Siria”. Este mesajul ferm pe care l-a transmis președintele rus. Totodată, Putin a vorbit despre „golul de putere din Orient”, despre Statul Islamic și despre lumea musulmană, punctând că „Rusia e pregătită să lucreze cu partenerii săi”, însă „ONU trebuie să se schimbe”.

De la tribuna ONU, președintele rus a cerut să fie „trași la răspundere” cei care au creat situația conflictuală din Orientul Mijlociu permițând propagarea terorismului.

„Problemele politice, sociale se amplificau demult în această regiune, oamenii de acolo doreau, desigur, schimbări. Însă ce s-a întâmplat în realitate? O ingerință agresivă din străinătate a dus la aceea că în locul reformelor instituțiile democratice și modul de viață au fost pur și simplu distruse. În loc de triumf al democrației și de progres au apărut violența, sărăcia, catastrofa socială, iar pe drepturile omului, inclusiv pe dreptul la viață, nu se pune preț deloc'”, a mai spus Putin.

„Aș vrea să-i întreb pe cei care au creat o asemenea situație: măcar înțelegeți ce ați făcut?”, a întrebat liderul rus.

În același timp, Vladimir Putin a pledat pentru înființarea unei coaliții antiteroriste cu participarea țărilor islamice.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.