Primarul Falcă a anunţat CREŞTEREA TAXELOR ŞI IMPOZITELOR LOCALE. Cât vor plăti arădenii, din 2016

Taxele şi impozitele locale din Municipiul Arad vor creşte, a anunţat primarul Gheorghe Falcă într-o conferinţă de presă, în care a prezentat principalele modificări în modul de calcul al acestora, potrivit Noului Cod Fiscal.

Primarul a informat că impozitele pe clădiri vor crește cu valori cuprinse între 8 şi 30%, persoanele fizice care dețin imobile nerezidențiale vor plăti pentru acestea o cotă de impozit diferențiată față de clădirile de locuințe, terenul de sub construcții va fi impozitat iar prin noile formule de calcul vor crește semnificativ impozitele pentru cei care au suprafețe mari de curte sau grădină.

Alte prevederi din noul Cod Fiscal care intră în vigoare din 2016 se referă la terenurile agricole nelucrate precum și la clădirile și terenurile neglijate din intravilan, pentru care impozitele ar urma să fie de cinci ori mai mari din 2017, dacă proprietarii lor nu iau măsuri anul viitor pentru a remedia situația.

Primarul Aradului a precizat că urmează stabilirea criteriilor după care se va evalua starea imobilelor și terenurilor intravilane iar pe tot parcursul anului 2016 vor avea loc întâlniri și acțiuni de informare a proprietarilor cu privire la noile reglementări. Edilul şef a anunţat că Municipalitatea acordă scutiri de impozite și de taxe în sprijinul proprietarilor care își reabilitează imobilele.

Vezi aici cât vei plăti din 2016:

PH privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2016

  1. In toata tara parca vad ca vor majora impozitele in cauntum de 8-15 % , numai Ghita o sa vrea 30% adica maximul, ca doar nu-i aradean nici cu sufletul nici cu inima, doar cu buzunarul deschis nonstop!

    Raspunde
  2. D-l FALCA nu este nascut in Arad.

    Raspunde
  3. Traga dracu-n barba ta de scheletos jimblat.

    Raspunde
  4. Votati sa fiti IMPOZITATI!!!!!

    Raspunde
  5. mi-e greata de cate ori vad fata lui , individul asta este putred de bogat , iar fraierii il voteaza pentru 2 mititei

    Raspunde
  6. cand statul zice ca ia, ia si cand zice ca da zice! 29 septembrie, 2015, 10:03 am

    Impozitarea terenului de sub constructie, in conditiile in care acesta este ala care este si nici un proprietar nu poate influenta in vreun fel existenta sau intinderea lui, inseamna in fapt o majorare suplimentare, mascata si nejustificata a impozitului pe cladiri. Daca imi fac o cladire suspendata si sub ea creste trifoi cum se va calcula? La fel, daca pe terasa constructiei am o sera, adica suprafata de teren pe care este constructia nu se indisponibilizeaza constructiei ci este redata circuitului.
    Nu se spune ce inseamna constructie rezidentiala si nerezidentiala. Daca am un PFA in apartamantul in care locuiesc atunci acesta devine nerezidential si va trebui sa platesc mai mult?
    Privind terenurile nelucrate. Este disciminatoriu sa se calculeze pe unul si acelasi teren impozitul diferentiat in functie de vegetatia care creste acolo.
    Dupa cum se poate vedea suntem tratati ca vaci de muls de clasa politica.
    Nu imi aduc aminte sa fi ridicat liberalii o exceptie de neconstitutionalitate privind marirea abuziva a darilor ci doar de comentarii privind reducerea TVA.
    Pentru informarea cititorilor: taxele sunt destinate asigurarii serviciilor publice. Fiecare din noi poate constata ca serviciile publice nu au crescut in calitate in proportia cresterii taxelor si impozitelor. In continuare sanatatea este sub orice critica, invatamantul o mare pacaleala, politia inexistenta si armata o gluma amara. Administratia este insa supradimensionata si capusata de politruci, ea mai este si ineficienta, excesiv birocratica si structural corupta.
    Platiti linistiti !
    Uitati-va numai la politrucul asta de primar care va baga mana in buzunar ca sa plateasca (din banii vostrii) 50 milioane euro pentru un obiectiv irealizabil: Arad, capitala culturala europeana. Cine crede ca Aradul, o localitate mica, chinuita, cu borduri multe, scumpe si prost facute, fara nici un mijloc de agrement pentru adolescenti, tineri si adulti (in afara de birturi, cluburi si discoteci), un fost oras al bicicletelor in care mersul cu bicilete este imposibil, fara industrie (inafara de industria in lohn unde se castiga doar minimul pe economie) cu 2 mall-uri din care unul pustiu, cu oameni saraci, umili, indobitociti, cu 2 universitati patetice etc. poate candida la titlul de capitala culturala?

    Raspunde
  7. Falke nu te mai votez in veacul vecilor!!!!!!!!!! esti ca râia nu mai scapam de tine odata?????????

    Raspunde
  8. Dl. Gogu este o sursa inepuizabilă de idei de sifonare a banului public.La început am zis ca ideea cu capitală europeană, desi fara sansa, poate e buna ca mai atrage ceva fonduri, investitii dar acum e clar ca aceasta suma imensa e destinata in parte alegerilor de anul viitor, iar Aradul ramane in continuare vai de steaua lui.

    Raspunde
  9. ma psd-istilor de ce nu blamati guvernul vostru de retardati care au hotarat aceste mariri ,ei fiind majoritari in parlament ,primariile doar executa hotararile luate acolo .

    Raspunde
    • Spre rusinea noastr PSD nu a marit taxele direct.
      Acestea au fost lasate la mina primariilor,iar daca acestea doresc pot chiar sa le scada in contextual noului cod fiscal!
      Dar Falca le-ar marii si mai mult daca nu ar fi an electoral!

      Raspunde
  10. Bihorene guvernul da doar niste limite, primariile sunt cele care hotatasc cat ne taxeaza. Iar numitul Falca se pricepe de minune sa ne bage mana in buzunare!!!!

    Raspunde
  11. mai bihorene , tu cu mintea aia a ta de pensionar cacacios din micalaca , nu reusesti sa pricepi ca gunoiul asta de falca este ultimul primar PDL care mai este in functie ,si asta doar datorita voua pensionari cacaciosi si retardati care pentru 2 mititei si o bere il tot votati

    Raspunde
  12. Cam dur raspunsul dar asa este.

    Raspunde
  13. 2016 An electoral.Haideti aradeni sa scapam de biruri.Au venit in ARAD i-am votat ca sa platim printre cele mai mari imozite din tara!!!

    Raspunde
  14. De ce, pocaitul psdist a fost mai bun?
    Ce a facut in Arad in afara de biserici, locuri de indobitocire a oamenilor?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.