Delegație a UVVG Arad, la Congresul Internațional de Istorie a Presei

Delegație a UVVG Arad, la Congresul Internațional de Istorie a Presei

În acest an, cea de-a XV-a ediție a Congresului Internațional de Istorie a Presei a fost organizat în Serbia, la Novi Sad, Capitală Europeană a Culturii în anul 2022.

Gazda evenimentului a fost Facultatea de Filosofie a Universității din Novi Sad, unde și-au dat întâlnire ziariști, cercetători și universitari din România (Arad, București, Constanța, Alba-Iulia și Timișoara) și Serbia.

Tema congresului a fost presa românească, din diaspora și din exil, la dezbateri participând, în numele Universității de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) Arad, decanul Facultății de Științe Socio-Umaniste, Educație Fizică și Sport, conf. univ. dr. Speranța Milancovici, asist. univ. dr. Iaroslav Daniel și cercetător Maria Pantea.

„Universitatea noastră a avut un rol esențial în istoria acestui eveniment, a cărui primă ediție s-a desfășurat la Arad, în anul 2008, fiind organizat de Facultatea de Științe Umaniste, Politice și Administrative din cadrul U.V.V.G. Arad. În anul anul centenar 2018, în colaborare cu Asociația Română de Istorie a Presei, a XI-a ediție a congresului fost găzduită, din nou, de universitatea noastră”, precizează reprezentanții UVVG Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.