Depistați la PESCUIT cu unelte INTERZISE

Depistați la PESCUIT cu unelte INTERZISE

Un echipaj de jandarmi a depistat, pe albia râului Mureș, două persoane care pescuiau cu unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate.

Cele două persoane au fost depistate în apropierea localității Vărădia de Mureș. Una dintre acestea, aflată pe malul stâng al râului, scotea din apă o plasă monofilament tip setcă, iar cea de a doua, cu ajutorul unei bărci cu motor, agăța pripoane.

Jandarmii au stabilit identitatea persoanelor, acestea fiind bărbați cu vârsta de 59 respectiv 62 de ani, din municipiul Timișoara, județul Timiș.

Având în vedere că „producerea, importul, comercializarea, deţinerea, sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” și ”pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare” constituie infracțiuni conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Uneltele găsite, respectiv setca, cinci pripoane și barca, au fost ridicate în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.