Și tu CONSUMI ARDEI IUTE?! Te vei gândi de două ori înainte după ce vei afla ce a pățit un bărbat care a mâncat cel mai iute ardei din lume

Și tu CONSUMI ARDEI IUTE?! Te vei gândi de două ori înainte după ce vei afla ce a pățit un bărbat care a mâncat cel mai iute ardei din lume

În general, ardeiul iute este benefic pentru sănătate, susțin cercetătorii. Acesta poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostată, plămâni, pancreas și poate opri un atac de cord în cel mult 30 de secunde după ce l-ai consumat.

Nu același efect îl are, însă, și „Bhut jolokia”, supranumit și ardeiul fantomă. Fiind considerat cel mai iute din lume, acest tip de ardei ține departe de el consumatorii.

Cu toate acestea, un american a ținut morțiș să îl consume, iar rezultatele au fost dramatice.

Potrivit unui studiu apărut în publicaţia ştiinţifică „Journal of Emergency Medicine”, bărbatul, în vârstă de 47 de ani, s-a prezentat la Urgenţe cu dureri acute în zona pieptului şi a abdomenului după ce a câştigat un concurs de mâncat pastă de ardei fantomă.

Medicii au descoperit că omul avea o gaură de 2,5 centimetri în esofag şi prezenta pneumotorax la plămânul stâng, riscând să intre în şoc cardiorespirator şi să moară.

În urma isprăvii, bărbatul a avut nevoie de 23 de zile de spitalizare, fiind extubat abia în a 14-a zi.

Medicii susțin că este vorba despre un caz izolat și că este o problemă rar întâlnită, aşa numitul sindrom Boerhaave, cu o rată extrem de mare a mortalităţii, cauza fiind consumul de alimente mult prea condimentate.

Identitatea bolnavului nu a fost dezvăluită. Ceea ce se ştie este că incidentul a avut loc în statul american California.

Ardeiul fantomă are o iuţeală de 1 milion de unităţi SHU, faţă de cel mult 1.000 SHU, cât are un ardei iute obişnuit.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.