Deputat liberal: „Volumul tranzacţiilor cu maşini second-hand a crescut cu 130%”

Deputat liberal: „Volumul tranzacţiilor cu maşini second-hand a crescut cu 130%”

Deputatul liberal Glad Varga acuză guvernarea PSD – ALDE că ar întârzia punerea în practică a unor măsuri reale de îmbunătăţire a vieţii populației.

„Poate la anul… devine  cel mai folosit motto al guvernării PSD – ALDE, care nu iroseşte niciun moment pentru a întârzia punerea în practică a unor măsuri reale de îmbunătăţire a vieţii noastre”, a declarat Glad Varga, deputat PNL.

Guvernul Tudose a transmis miercuri  punctul de vedere cu privire la propunerea legislativă privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice.

„După cum era de aşteptat, având în vedere avizele negative ale Comisiilor permanente ale Senatului, cu majoritate PSD-ALDE, Guvernul Tudose nu susţine adoptarea acestei iniţiative legislative. Justificările incluse în punctul de vedere se referă în principal la faptul că deja există un «Cadru Naţional de Politică pentru Dezvoltarea Pieţei în ceea ce priveşte Combustibilii Alternativi în Sectorul Transporturilor şi pentru Instalarea Infrastructurii relevante în România», care urmează să fie aprobat prin hotărâre de Guvern. Documentul, pus în dezbatere pe pagina de internet a Ministerului Mediului, prevede elaborarea unor acte de reglementare subsecvente, pentru care s-a preconizat ca termen limită, finalul anului 2018.  Reamintesc Guvernului Tudose că, în ultimele luni, Parcul Auto Naţional s-a îmbogăţit cu maşini second-hand, volumul tranzacţiilor cu aceste maşini crescând cu 130% în primul semestru al anului 2017. De asemenea, România este într-o situaţie critică în ceea ce priveşte poluarea atmosferică, în caz de infringement fiind obligată să plătească penalităţi de sute de mii de euro zilnic. Trebuie să ieşim din acest cerc vicios – cu cât vom avea mai repede infrastructura de alimentare a vehiculelor electrice, adică suficiente staţii de încărcare accesibile, cu atât se vor achiziţiona mai multe maşini electrice, cu grad redus de poluare şi siguranţă sporită. Voinţa politică lipseşte însă cu desăvârşire, iar cei care au de suferit sunt cetăţenii români”, a concluzionat deputatul Varga (foto).

Foto: Arhiva

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.