Mihăiţă Calimente, „alungat” de la o întâlnire a oamenilor de afaceri. Ce spune deputatul arădean

Mihăiţă Calimente, „alungat” de la o întâlnire a oamenilor de afaceri. Ce spune deputatul arădean

Oamenii de afaceri arădeni, prezenţi la întâlnirea cu Florin Jianu, preşedinte al CNIPMMR şi fost ministru al IMM-urilor, şi cu vicepreşedintele CNIPMMR, Liviu Rogojinariu, au avut parte de un „moment tensionat, pe alocuri penibil, generat de către un parlamentar arădean”, se arată într-un comunicat de presă a filialei arădene a Confederaţiei Patronatul Român.

Întâlnirea, desfăşurată sub egida „Masa rotundă privind guvernarea mediului de afaceri 2016 – 2020”, s-a desfăşurat miercuri, 21 septembrie 2016, la Hotel Central din Arad şi a avut drept scop dezbaterea privind programul de guvernare pentru mediul de afaceri, problemele şi dificultăţile întâmpinate.

Fondul discuţiilor viza problemele generale cu care se confruntă firmele şi agenţii economici, a fiscalităţii ridicate şi legilor fiscale în continuă schimbare, lipsa forţei de lucru calificate, dar şi probleme punctuale, specifice Aradului: îngreunarea transportului personalului la firmele din zona industrială N-V din cauza blocării traficului, dificultăţile cu care se confruntă agenţii economici de pe str. Eftimie Murgu, care de 25 de ani este neasfaltată, cât şi multe altele.

„Pe acest fond, profitând că i s-a dat cuvântul, deputatul Mihăiţă Calimente începe un discurs fără nici o legătură cu problemele dezbătute, canalizând discuţia înspre polemici politice, principala ţintă a atacului fiind la adresa edilului şef al Aradului. În loc să asculte problemele transmise de cei care plătesc taxe şi împozite, cei care susţin financiar bugetul statului, inclusiv salariile de mii de euro ale parlamentarilor, Calimente a transformat totul într-un circ politic între el şi edilul şef al Aradului, pe care nu demult îl susţinea, ba chiar îi făcea campanie electorala, fiind colegi de partid. Cum răbdarea oamenilor de afaceri, ai agenţilor economici, este oricum pusă la grea încercare, în special de către clasa politică, ieşirea deputatului Calimente a fost picătura care a umplut paharul şi a stârnit revolta celor prezenţi. Astfel, pe cale de consecinţă, Calimente a trebuit să plece cu coada între picioare”, se arată în comunicat.

Referitor la cele întâmplate, deputatul Mihăiţă Calimente a declarat: „Acest domn, care a lansat comunicatul pentru presă, este un simplu cetățean care nu reprezintă pe nimeni și se crede patron. El a început discuția despre Falcă, iar eu i-am dat un răspuns. Nu am fost obligat să plec, am plecat pentru că așa am vrut. Nu am plecat cu coada între picioare, ei au rămas cu coada între picioare. La acea întâlnire a fost o discuție fără cap și coadă, susținută de oamenii lui Falcă. La întâlnirea respectivă, niște domni nu întelegeau de ce afacerile lor merg prost, iar eu le-am explicat că e din cauză că, în Arad, sunt cele mai mari impozite și taxe din țară. Nu au înteles, iar eu am decis să plec”. (A.L.)

 

  1. Penibil…grețos….

    Raspunde
  2. Corigentul asta imbuibat o ajuns deputat si voi chiar vreti performanta in vreun domeniu din tara asta? Poftim ce mecla de cel mai redus din curtea scolii are.

    Raspunde
    • Corigent e falca si cu tine doi handicapați care va si pupați între voi ca ați distrus orașul arad cea mai mare gigacalorie din tara impozite imense canalizări care nu funcționează locuri de parcare da într-adevăr voi ați făcut ceva si sunteți premianți la banul public Mi-ar fi Rușine in locul vostru

      Raspunde
  3. De ce nu spune nimeni ca lucrurile au degenerat si deputatul a fost atacat cu sticle?

    Raspunde
  4. vai de capul tau calimente, ba da prost este

    Raspunde
  5. Postacul harnic ce vă înjurâ pe toi care postai împotriva lui calimente e retardul de fisu…disperare mare da jaba….

    Raspunde
  6. Poate nu era momentul unui discurs politic de pre-campanie, dar un lucru este cert. Calimente este unul dintre cei mai cititi si autodidacti politicieni ai Aradului si nu numai. Vorbiti fara habar. Stiti care ii diferenta intre voi si el ??? Un vagon de carti….

    Raspunde
    • Faptul că M. Calimente a citit ca autodidact un vagon de cărţi (spui tu) nu-i o condiţie de a fi om cult, ba dimpotrivă. Dacă avea ceva în cap, nu era doar profesor de sport, cu doi ani de institut. De mulţi ani se face de râs pe oriunde merge, că polemizează a-mproasta şi are un vocabular de mahala. L-au mai dat afară (cu şuturi în partea cu coada) şi de pe la televiziuni.

      Raspunde
      • Dupa pararea ta nu are rost sa citesti un vagon de carti ca tot prost ramai. Sau c am asa suna ce vrei tu sa insinuezi. Doar profesor de sport….
        Poate esti tu vreun Geniu cu Magna Cum Laude de la Oxford……:-)
        Pacat ca inca nu te au descoperit prietenii tai, praduitorii de la PDL(PNL )

        Raspunde
  7. Calimente le-a dat o lectie de democratie pe care un domn aservit” sefului „nu a suportato.Felicitari Calimente!

    Raspunde
  8. Bine a facut ca a plecat. Pierderea de vreme in astfel de cazuri atrage cu sine conditia de mojici a celor care raman. Daca plecau ei, era cu totul altceva dar asa lectia a fost predata de Calimente. Cei ce ar fi trebiuit s-o invete dovedesc faptul ca sunt de pe o alta lume, cea in care pare a stii totul desi in reakitate habar n-au de nimic.

    Raspunde
  9. Ce ați căutat la o întâlnire fără cap si fara coada? Cine v-a invitat? Acei domni care nu înțeleg chipurile de ce le merge prost va plătesc vouă salariile nesimțite! Când cei din colegiul unde ați fost ales deputat 2 mandate au avut probleme cu enelul unde erați? Nu lângă ei sa ii ajutați! De ce i-ați făcut campanie lui Falca si l-ați ajutat să ajungă primar dacă acum îl criticați? Când ați fost sincer? Când mintiti Domnul deputat? Și repet: ce treaba aveați să participați la întâlnirea unei adunaturi care nu stici pe cine reprezintă? Ei știau cine sunt de ce s-au întâlnit ce aveau de vorbit. Ce faceți intr-o lume pe care nu o cunoașteți si nu o înțelegeți? Și în decembrie o să mergeți să le versuri sprijin? Sunteți penibil si jenant!

    Raspunde
  10. Pai,de se baga si Falimente in seama,stie si el ceva de afaceri,dar cred ca ar putea lua lectii de la Purcaru,stim doar ca este presedinte la filiala din Arad.Destept,Purcaru,nici nu s-a prezentat,dar i-a facut-o lui Falimente,bravos.

    Raspunde
  11. Calimente te sustinem!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.