Deputatul Eusebiu Pistru anunță că PMP va vota prelungirea Stării de Urgență

Deputatul Eusebiu Pistru anunță că PMP va vota prelungirea Stării de Urgență

Partidul Mişcarea Populară va vota prelungirea Stării de Urgență și propune Guvernului un set de măsuri pentru protejarea populației în fața pandemiei Covid-19, precum și de resetare a economiei României, a anunțat deputatul Eusebiu Pistru.

„În nici o ţară a UE nu s-a ridicat Starea de Urgenţă tocmai pentru că pericolul încă nu a trecut. Cât timp epidemia de SARS – CoV2 nu şi-a atins apogeul şi nu există o curbă descrescătoare a cazurilor şi deceselor, măsurile de distanţare socială instituite prin decretul privind Starea de Urgenţă şi ordonanţele militare succesive trebuie păstrate. În plus, ţara noastră are, oricum, o întârziere destul de mare aproximativ 4 – 5 săptămâni faţă de Vestul Europei”, a declarat deputat PMP Eusebiu Pistru.

În același timp, PMP solicită Guvernului să ia următoarele măsuri:

  1. Simultan cu extinderea Stării de Urgență, să se repornească ramurile din economie care pot fi puse în mișcare. Considerăm că e nevoie de elaborarea și implementarea unui plan coerent și curajos de restartare a economiei. PMP susține că trebuie avută în vedere decizia UE privind suspendarea temporară a Pactului de Stabilitate şi de Creştere, ceea ce permite un deficit bugetar mai mare care poate fi folosit pentru derularea unor proiecte importante de infrastructură care nu sunt finanţabile prin fondurile structurale. Direcțiile majore de acțiune propuse de PMP sunt următoarele: finanţarea proiectului Autostrăzii Transilvania; extinderea reţelei de gaze naturale astfel încât minimum două treimi dintre români să-şi poate asigura în acest fel necesarul de energie pentru încălzire; decolmatarea canalelor de irigații, repararea sistemelor de pompare, achiziția de sisteme fixe și mobile de irigații și furnizarea gratuită a apei, timp de trei ani, în zonele afectate de secetă; realizarea de centre de colectare legume, fructe și zarzavaturi în marile bazine legumicole și producătoare de fructe; nu în ultimul rând, finanţarea Pactului Naţional pentru Sănătate, propus de PMP, în care este inclusă construirea celor 8 spitale regionale. „Avem nevoie de restartarea economiei, iar acest lucru poate fi făcut doar prin proiecte ambiţioase finanţate de stat. Dacă tot putem să ne împrumutăm peste ţinta de 3% deficit bugetar, ar trebui să ne gândim să rezolvăm problemele sistemice de infrastructură ale României. Pe lângă beneficiile implicite, am crea locuri de muncă şi am reporni sectoare cheie. Dacă tot ne împrumutăm, măcar să facem ceva cu banii aceia care să rămână apoi şi să ajutăm economia. Important este să nu ne gândim doar la ziua de astăzi. În timp de criză, avem nevoie de o guvernare cu viziune și cu curaj”, a concluzionat președintele PMP Eugen Tomac.
  2. Testarea întregului personal medical și a personalului auxiliar din spitale, urmată de retestarea săptămânală a acestora, pentru a proteja sănătatea pacienților, dar și a corpului medical. Din data de 24.03.2020, de la primul apel pe care PMP l-a făcut în acest sens, s-a ajuns la 812 cadre medicale infectate în România și la 3 decese.
  3. Comunicarea competentă și operativă a informațiilor referitoare la evoluția pandemiei care servesc interesului public, conform situației specifice fiecărui județ și fiecărei localități din România. Cetățenii au dreptul să știe, în timp real, care este numărul persoanelor infectate din comunitatea în care locuiesc pentru a lua din timp măsuri și mai drastice de protejare.
  1. Fugi tare ma unsuros portocalezo basist traseist , care esti !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.