Zi de FOC pentru POMPIERII arădeni! Șase INCENDII în doar 24 de ore în județ (FOTO)

Zi de FOC pentru POMPIERII arădeni! Șase INCENDII în doar 24 de ore în județ (FOTO)

Curățarea prin incendiere a resturilor vegetale a provocat ieri, două incendii care puteau avea consecințe tragice.

Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu două autospeciale de stingere si o autospecială SMURD, 1 ofițeri și 10 subofițeri în localitatea Șofronea, unde, un incendiu ce se manifesta la o anexă, aflată în prelungirea case risca să cuprindă toată locuința.

În momentul sosirii echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent în interiorul anexei, favorizat de prezenta din abundență a materialelor depozitate acolo.

După aproximativ 2 ore de intervenție incendiul a fost stins în limitele găsite fără a se propaga la casa de locuit. Cauza probabilă a incendiului ” foc deschis în spații deschise”, în speță, proprietarii imobilului au dat foc resturilor vegetale în grădină iar focul favorizat de vânt s-a propagat la anexă.

Detașamentul de Pompieri Ineu, Garda nr.2 de Intervenție Chișineu-Criș a intervenit cu trei autospeciale de stingere, un ofițer și nouă subofițeri în zona localității Socodor pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la 1 magazie de furaje și adăpost de animale.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent, generalizat la întreaga construcție, favorizat de vânt, materialul de construcție (lemn) și de prezența din abundență a furajelor în magazie. Din fericire, proprietarul a reușit să evacueze animalele din partea în care erau adăpostite.

Pompierii au luptat 2 ore pentru a proteja alte două saivane pline de furaje, cauza probabilă a incendiului fiind ” foc deschis în spații deschise”, în speță, un angajat a dat foc la resturile vegetale și din cauza vântului puternic, incendiul s-a propagat la saivan.

Detașamentul de Pompieri Sebiș cu cele două gărzi de intervenție Sebiș și Gurahonț și Secția Bârzava continuă să intervină pentru stingerea incendiilor de pășune și literă din raionul de intervenție. Ieri au acționat în localitățile Cuied, Monoroștia și Sebiș.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.