Deputatul Mihai Fifor: Cionca nu a înțeles nimic din ce presupune funcția în care a fost ales

Deputatul Mihai Fifor: Cionca nu a înțeles nimic din ce presupune funcția în care a fost ales

Deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad, a explicat de ce nu a stat, azi, la aceeași masă cu Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, în cadrul unei întâlniri care a vizat, potrivit CJA, prezentarea proiectelor județului pentru următorii patru ani.

„Totdeauna am fost adeptul dialogului și am îmbrățișat orice formă coerentă de comunicare publică, însă ceea ce propune Iustin Cionca, astăzi, parlamentarilor social-democrați nu se numește nici dialog și cu atât mai puțin transparență. Convocarea la Consiliul Județean de astăzi a parlamentarilor arădeni este cel mult doar o nouă abordare arogantă și superficială, o demonstrație propagandistică mascată într-un fals gest de larghețe și bunăvoință. Vă marturisesc că, o clipă, am crezut că Cionca dă semnalul unui dialog normal, transparent și constructiv și, în nota aceasta am așteptat, până în dimineața aceasta, materialele pe care să putem dezbate în folosul aradenilor. Credeți că am primit altceva decât un sec mesaj de invitație pe email de la un funcționar al CJ Arad? Asta arată că, din păcate, Cionca nu a înțeles nimic din ce presupune funcția în care a fost ales. Și atunci, de ce să girăm noi mascarada asta tip Falcă?”, a spus Mihai Fifor.

Parlamentarul social-democrat întreabă: „De câte zeci de ori, în ultimii ani, am cerut inițierea unor serii de dialoguri cu parlamentarii Aradului? De câte ori am cerut anul trecut să fim consultați și implicați în gestionarea crizei teribile prin care trecea și înca mai trece Aradul? Nu soluțiile au primat atunci, ci campania electorală deșănțată a PNL-ului pe seama suferinței arădenilor. Am cerut dialog întotdeauna când orașul și județul aveau nevoie de soluții, cu singurul gând de a contribui cu experiența și expertiza noastră la dezvoltarea Aradului. De fiecare dată tăcere si aroganță din zona Primăriei și a Consiliului Județean”.

Din motivele explicate mai sus, Mihai Fifor a conchis: „Tocmai pentru că nu credem în onestitatea convocării de astăzi a parlamentarilor la CJ Arad, noi, social-democratii, nu vom fi prezenți (n.r. – declarația lui Mihai Fifor a fost dată publicității înaintea întâlnirii cu pricina). Nu îl vom ajuta pe Cionca să bifeze triumfalist un punct în agenda sa politică și nu vom gira cu prezența noastră nenorocirile care se petrec sub ochii noștri, zi de zi, în județul administrat de atâta amar de vreme de Cionca si de Falcă. Nu este, sub nicio formă, o chestiune de orgolii, ci una de principii. Cum am putea sta la aceeași masă cu minciuna, cu impostura, cu toleranța pentru înstrăinarea banului public și cu sutele de promisiuni neonorate față de cetățeni. Ar fi indirect o formă de complicitate la dezastrul Falcă-Bibarț-Cionca, un mod de a legitima tragedia din sistemul de sănătate arădean, o cale de a sprijini fanteziile periculoase ale lui Falcă și așa zisele investiții fără acoperire ale lui Cionca. Nu vom vota niciodată împotriva intereselor Aradului, la fel cum nu vom obosi să ne expunem abordările constructive și soluțiile în media și în întâlnirile cu arădenii.”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.