Deputatul Mihai Fifor: Mesaj de Ziua Armatei României

Deputatul Mihai Fifor: Mesaj de Ziua Armatei României

Ziua Armatei României reprezintă un reper important, nu doar în calendarul tradițiilor militare, ci pentru întreaga noastră națiune, o zi în care cinstim trecutul glorios al armatei noastre, în care prețuim prezentul și ne gândim cu speranță la viitor.

La Păuliș și la Carei, în București și în marile orașe, în cimitirele și la monumentele comemorative de război din țară sau peste hotare, depunem astăzi coroane de flori și ne plecăm frunțile în semn de omagiu și veșnică pomenire a celor căzuți în marile războaie.

Sacrificiul și sângele eroilor națiunii au impus România în rândul statelor independente ale Europei sfârșitului de secol XIX – la Plevna, Grivița ori Smârdan.

Urmașii lor, prin răsunătoarele izbânzi de la Mărăști, Mărășești, Oituz și alte legendare câmpuri de bătălie ale Primului Război Mondial, făceau posibilă Marea Unire din 1918.

Nu vom uita, niciodată, curajul celor răniți în ultimele două decenii în misiunile internaționale, ori în acțiunile desfășurate în țară, iar camarazilor arădeni aflați departe de țară în aceste zile, un gând de gratitudine și de respect pentru dăruirea lor în slujba Patriei.

Nu îi vom uita niciodată pe cei căzuți sub drapel în ultimii ani, în teatrele de operatii. Vom fi permanent aproape, cu sufletul și cu o lacrimă, de cei dragi, care îi plâng, pentru că Armata României a fost și va rămâne întotdeauna o familie unită.

Cu prilejul Zilei Armatei României, doresc să transmit tuturor militarilor care își servesc țara sub drapel, în rândul cadrelor active, în rezervă sau retragere, cele mai alese sentimente de prețuire și respect.

Dumnezeu să binecuvânteze Armata României !

La mulți ani!

Deputat Mihai Fifor, președintele PSD Arad

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.