Mai multe articole din rubrica "" ↑

Deputatul Pistru se implică în scandalul de la şcoala din Dieci, unde primarul Liviu Burtă l-ar fi bruscat pe un elev

Deputatul Pistru se implică în scandalul de la şcoala din Dieci, unde primarul Liviu Burtă l-ar fi bruscat pe un elev

În cadrul unei întâlniri cu cetăţenii din colegiul său, deputatul Eusebiu Pistru a fost sesizat de un grup de cetăţeni în legătură cu un caz revoltător petrecut la şcoala din Dieci. Aceştia îl acuză pe primarul Liviu Burtă că, în timpul orelor, a intrat într-o clasă şi l-a bruscat şi ameninţat pe un elev, nu se ştie din ce motive.

„Oamenii mi-au spus că au făcut sesizare către Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, acuzând mai ales comportamentul profesoarei, care i-a permis primarului să comită un abuz, fără să ia atitudine şi fără să sesizeze incidentul. Totodată, mi-au cerut ca, în caz că este nevoie, să sesizez ministerul în legătură cu cele petrecute. Aştept concluziile reprezentanţilor IŞJ care se vor deplasa la faţa locului, iar dacă se dovedeşte că întâmplarea este reală, voi acţiona în consecinţă. Nu este admisibil ca un primar să se comporte într-o şcoală ca un vătaf pe moşia proprie, în ora de clasă nu are voie să intre nici măcar ministrul, fără o aprobare prealabilă. Ce pot să înveţe copiii din asemenea întâmplări, că dacă reprezinţi o autoritate îţi este permis orice?”, spune Eusebiu Pistru.

Deputatul are şi o copie a adresei cetăţenilor către Inspectoratul Şcolar Judeţean:

„Către Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad
Suntem un grup de părinţi din Comuna Dieci, Judeţul Arad, având copii care învaţă la şcoala Generală Dieci. Vă aducem la cunoştinţă că în data de 17 februarie 2016, în timpul orei de Limba Română- profesoară, Horga Romaniţa- primarul Comunei Dieci, dl. Burtă Liviu, a intrat în clasă şi l-a bruscat şi maltratat pe elevul Otofszky Paul Denis din clasa a VIII-a. Totodată, copiii au fost ameninţaţi să nu spună nimic din ceea ce s-a întâmplat. Vă rugăm să luaţi măsurile care se impun.
PS. Nu ne putem da numele pentru a nu avea probleme copiii noştri la şcoală”
.

„Oamenii mi-au spus că nu a fost sesizată Poliţia pentru că părinţii copilului se tem de primar, dar că, fiind şi ei părinţi ai unor copii care învaţă la aceeaşi şcoală, nu au putut să stea nepăsători. Chiar dacă sesizarea nu a fost semnată, pentru că oamenii se tem pentru copiii lor, Inspectoratul Şcolar Judeţean trebuie să dea dovadă de responsabilitate, pentru ca asemenea lucruri să nu se mai repete”, a declarat deputatul Eusebiu Pistru.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.