Sute de pachete de țigări și 18 kilograme de tutun confiscate la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu

Sute de pachete de țigări și 18 kilograme de tutun confiscate la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu – I.T.P.F. Oradea au descoperit 6.000 ţigarete şi 18 kilograme tutun pe care doi cetăţeni români intenţionau să le introducă ilegal în ţară.

La Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, s-a prezentat pentru controlul de frontieră Cosmin-Dorel B., în vârstă de 36 de ani, din judeţul Hunedoara, conducând un autoturism marca Renault înmatriculat în România. La control, s-a descoperit cantitatea de 7 kilograme tutun de fumat ambalat în 49 pungi de plastic inscripţionate cu Pall Mall Blue, LD Extra Volumen şi Golden Gate Special Blue. Bărbatul a declarat că a achiziţionat tutunul de la un magazin de profil din Ungaria, intenţionând să-l introducă în ţară pentru uzul propriu şi al prietenilor lui.

O jumătate de oră mai târziu, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat Adrian Claudiu O., în vârstă de 51 de ani, din judeţul Dolj, călătorind ca pasager într-o autotutilitară marca „Iveco” înmatriculată în România. Polițiștii de frontieră au descoperit asupra sa 6.000 de ţigarete şi 11 kilograme tutun de fumat ambalate în 300 de pachete şi 68 pungi de tutun pe care era inscripţionat „Slager”, respectiv „Austin Red” şi „Austin Blue”. Bărbatul a declarat că ţigările şi tutunul le-a achiziţionat tot de la un magazin de profil din Ungaria şi că intenţiona să le introducă în ţară pentru uz propriu.

Întreaga cantitate de ţigări şi tutun, în valoare de aproximativ 7.800 lei, a fost reţinută în vederea confiscării deoarece depăşea limita legală.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în ambele cazuri actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a peste 1000 gr. de tutun, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.