Prins de jandarmii arădeni în timp ce fura lemn din pădure

Prins de jandarmii arădeni în timp ce fura lemn din pădure

Un echipaj al Grupei de Supraveghere și Intervenție Săvârșin din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, a depistat o persoană în timp ce sustrăgea lemn din pădure.

Potrivit unei informări dată publicității de către IJJ Arad: Persoana a fost depistată într-o zonă împădurită aflată în apropierea localității Căprioara, din comuna Săvârșin, în timp ce transporta, cu un tractor cu troliu, un buștean din specia stejar. Întrebat despre proveniența lemnului, acesta a precizat că l-a tăiat pentru uz personal, din pădurea ce nu îi aparține. În urma măsurătorilor, a rezultat că lemnul tăiat, care nu era marcat, are cantitatea de 5,93 metri cubi și este în valoare de 4275 lei.”

De asemenea, persoana depistată a fost identificată, aceasta fiind un bărbat în vârstă de 25 ani, din comuna Săvârșin, județul Arad.

Având în vedere că „tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate” constituie infracțiune silvică, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.