Despre prevenirea delincvenţei juvenile la „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

Despre prevenirea delincvenţei juvenile la „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

 

Poliţiştii arădeni au continuat activităţile desfăşurate la nivel naţional în cea de-a zecea ediţie a manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, cu tema – Prevenirea delincvenței juvenile.

Azi, 29 septembrie, poliţiştii de prevenire, proximitate şi de siguranţă publică au organizat întâlniri cu elevii din peste 50 de unităţi şcolare atât din municipiu cât şi din judeţ.

La aceste întâlniri poliţiştii au distribuit materiale informativ preventive şi au avut dezbateri cu elevii şi părinţii acestora pe tema declicvenţei juvenile şi a consecinţelor acesteia.

Astfel, pentru a implica şi părinţii în această activitate preventivă, poliţiştii din cadrul IPJ Arad îi sfătuiesc: „Explicaţi copiilor dumneavoastră că bătăile, furturile şi distrugerile nu sunt dovezi de curaj, ci fapte pedepsite de lege cu închisoarea! Vorbiţi cu copilul dumneavoastră despre prietenii pe care îi are şi despre modul cum îşi petrece timpul liber! De multe ori prietenii sunt cei care îi influenţează negativ! Fiţi atenţi la necesitatea banilor de buzunar pentru copilul dumneavoastră. Lipsa banilor sau surplusul acestora reprezintă condiţii favorizante în comiterea de infracţiuni. De aceea este necesar să cunoaşteţi de câţi bani are nevoie copilul dumneavoastră şi de modul în care îi cheltuieşte! Menţineţi o legătură permanentă cu cadrele didactice pentru a cunoaşte situaţia şcolară a copilului dumneavoastră !”

Activităţile preventive vor continua în această săptămână până la data de 2 octombrie şi cu celelalte teme prezentate la deschiderea manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

6da4426b223d1a4be93f6d539934c8c8

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.