DEZASTRU în învățământ! Unii profesori au rămas FĂRĂ LOC DE MUNCĂ după ce au refuzat să predea ONLINE. Când se întorc elevii la ȘCOALĂ

DEZASTRU în învățământ! Unii profesori au rămas FĂRĂ LOC DE MUNCĂ după ce au refuzat să predea ONLINE. Când se întorc elevii la ȘCOALĂ

Situația Educației în acest moment este dificilă în România. Mai mulți profesori care nu au fost de acord cu predarea online au rămas fără loc de muncă, iar elevii și părinții încearcă să se adapteze acestui stil de învățare.

Premierul Ludovic Orban susține că tinerii nu se infectează de fapt la școală, ci în afara ei, când se întâlnesc în grupuri și nu țin cont de măsurile de distanțare. De asemenea, transmiterea comunitară a virusului este accentuată și în mijloacele de transport în comun.

Orban a declarat la un post TV că momentan cursurile în școli au fost suspendate timp de 30 de zile și că se dorește ca elevii să revină la școală, dar depinde de cum evoluează pandemia.

Potrivit acestuia, profesorii au putut participa pe timpul verii la cursuri de îmbunătățire a competențelor digitale, însă cu toate acestea „au apărut cazuri de profesori cărora li s-au desfăcut contractele de muncă pentru că au refuzat să predea online”.

„Totul depinde de evoluția pandemiei. Noi vrem ca elevii să revină la clase, dar nu putem face abstracție de ce se întâmplă. La școală nu se infectează, dar se infectează în alte locuri, când nu sunt sub supravegherea părinților, bunicilor sau a profesorilor. Sunt destule ocazii când tinerii se întâlnesc. Adolescenții, nu doar la noi, sunt răspândaci de virus. Ei nu dezvoltă forme grave. Marea majoritate nu prezintă simptome vizibile, dar transmit virusul. Nenorocirea e că primii care transmit virusul sunt părinții, bunicii, care pot fi afectați într-o măsură foarte mare. Am luat decizia de a le suspenda 30 de zile și din cauza transportului. Din păcate, transportul nu se desfășoară în condiții de protecție sanitară, iar în orașele mari, activitatea școlilor crește numărul persoanelor din transportul în comun și, implicit, mărește riscul de infecție”, a afirmat Ludovic Orban.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.