DEZASTRU în sistemul de pensii! Milioane de români vor rămâne fără ele

DEZASTRU în sistemul de pensii! Milioane de români vor rămâne fără ele

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a atras atenția că o largă categorie de populație riscă să nu mai beneficieze de pensie dacă sistemul nu va fi reformat rapid.

Potrivit oficialului, citat de presa centrală, este vorba despre cei născuți după 1970, care în momentul în care se vor pensiona nu va vor putea primi pensii din cauza evoluției demografice din România. Sau, vor avea pensii infime.

„Sistemul de pensii de astăzi este ca un Caritas – atât timp cât ai oameni să contribuie este ok, dar având în vedere evoluţia demografică din România, cei care sunt născuţi ca mine, în anii ’70, nu vom mai avea cine să ne plătească pensia. Trebuie să luăm o decizie foarte rapid de reformă a sistemului de pensii. Nu se întâmplă peste noapte să faci o reformă, durează cam 10-15 ani, poate chiar 20 de ani să reaşezăm situaţia. Dacă noi tot tărăgănăm şi aşteptăm să ne vină soluţia de undeva din afară, nu o să vină şi o să ne trezim cu această problemă peste câţiva ani. Pentru toţi cei care au cotizat toţi aceşti ani, nu vor mai fi bani de pensii”, a spus Florin Cîțu.

Aproximativ 1,8 milioane de români se vor afla, la pensionare, în situația descrisă de ministrul de Finanțe.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.