Dezastru la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Mai puțin de jumătate dintre candidați au trecut examenul

Dezastru la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Mai puțin de jumătate dintre candidați au trecut examenul

Mai puțin de jumătate dintre elevii care s-au prezentat la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului au reușit să treacă examenul.

Ministerul Educației a publicat marți, 31 august, pe site-ul dedicat (bacalaureat.edu.ro), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat, în sesiunea august – septembrie 2021.

Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web menționată anterior, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Rata de promovare (înainte de contestații) este de doar 40,2%. Au promovat 320 de candidați, 203 candidați au fost absenți și restul de 476 de candidați nu au promovat. Dintre cei promovați, 199 de candidați provin din promoția curentă, iar 121 de candidați din promoțiile anterioare.

Contestațiile au putut fi depuse în data de 31 august, în intervalul orar 12 – 18, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 3 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

• recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

• obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.