DEZASTRUL COVID-19 la Arad: „Niciodată, în toată cariera noastră, cel puțin în ultimii 25 de ani, nu am întâlnit așa ceva”

DEZASTRUL COVID-19 la Arad: „Niciodată, în toată cariera noastră, cel puțin în ultimii 25 de ani, nu am întâlnit așa ceva”

Județul Arad a atins un record de peste 500 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, înregistrate de vineri și până sâmbătă.

Horea Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad, a reacționat, spunând că măsurile luate de autorități în ceea ce privește restricțiile au venit prea târziu iar sistemul medical nu mai face față.

„După ce ieri eram îngrijorați că am atins 407 cazuri … azi vă anunț că avem 508 pozitivi … în 24 de ore … prin comparație în alte valuri abia atingeam 150 … în ritmul acesta, nici cu toate paturile din județ nu ai cum să faci față cu sistemul forjat la maxim, resursele umane terminate, stații de oxigen care merg de o lună la maxim, ventilatoare care pică unul după altul… Măsurile trebuiau să vină înainte să ajungem aici … vor avea efect peste 14-21 de zile. Până atunci, noi trebuie să rezistam si să susținem colegii din spitale. Medicii de familie trebuie să monitorizeze toate cazurile de la domiciliu … și nu sunt puține, și vor fi tot mai multe”, a spus Horea Timiș.

Directorul DSP Arad a făcut apel inclusiv la cadrele medicale pensionate să ajute cum pot în această perioadă: „Rog inclusiv cadrele medicale pensionate să ajute cum pot în această perioadă. La DSP pot să vină medici pentru anchetele epidemiologice … suntem primul nivel de contact și triaj cu pacienții. La Crucea Roșie pot să apeleze toți cei care pot să fie voluntari la spital. Companiile private trebuie să fie în jurul spitalelor, să susțină cum pot la nevoie, să țină legătura cu managerii. Comunitatea, cu un sandwich și un mulțumesc, poate ajuta mult cadrele medicale, în aceste momente. Niciodată, în toată cariera noastră, cel puțin în ultimii 25 de ani, nu am întâlnit așa ceva”.

  1. Nu vi frica de Dumnezeu sa mințiți in ultimu hall gunoaielor rusinee… stiu ca nu e asa de aia zic asta jeguri nu e adevarat speriați lumea infecților aafat muie si jos

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.