Numeroase acțiuni de control ale ANAF. Ce verifică inspectorii fiscali

Numeroase acțiuni de control ale ANAF. Ce verifică inspectorii fiscali

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat 100 de acțiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce privește conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic.

La operatorii economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceștia s-au conformat, iar pentru ceilalți, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancțiuni contraventionale, conform legislației în vigoare.

„Reamintim operatorilor economici că termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. Acest termen nu va fi prelungit”, precizează ANAF.

Pe portalul www.anaf.ro, secțiunea „Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, disponibilă la https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/reg_AMEF  contribuabilii pot accesa informații detaliate despre conectare (Legislația, Ghidul conectării, evidența AMEF etc.).

De remarcat, că acțiunile de control derulate de ANAF având această tematică vor continua în perioada următoare atât în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, cât și pentru a asigura un mediu concurențial corespunzător.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.