DGASPC Arad a luat Premiul I pentru cel mai accesibil site al unei instituții publice

DGASPC Arad a luat Premiul I pentru cel mai accesibil site al unei instituții publice

Directorul general al DGASPC Arad, Erika Stark, a participat astăzi, la Timișoara, la Gala de Premiere a celor mai accesibile site-uri web aparținând autorităților publice din județele Arad și Timiș .

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad a obținut locul I în topul instituțiilor publice arădene care au reușit să răspundă nevoilor persoanelor cu deficiențe de vedere și a accesibilizat site-ul instituției, astfel că beneficiarii cu handicap vizual pot oricând să navigheze pe pagina web www.dgaspc-arad.ro și să afle informații utile și de interes.

Fundaţia Education for Open Society (EOS), în parteneriat cu Asociația pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiențe şi Asociaţia Nevăzătorilor din România, Filiala Arad a derulat în perioada martie 2015-martie 2016 proiectul „Un web accesibil pentru toţi”, proiect finanţat prin Programul Fond ONG în România – Componenta 2 Justiţie Socială/Sub-componenta2.2 Combaterea inegalităţilor sociale/sărăciei şi excluziunii, Fondul ONG în România, Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014. Scopul proiectului este acela de accesibilizare a paginilor web publice.

“Ne-am bucurat să primim astăzi acest premiu care vine să arate că manifestăm în permanență deschidere și interes pentru problemele și nevoile beneficiarilor noștri. DGASPC Arad a făcut demersuri susținute pentru ca site-ul www.dgaspc-arad.ro să fie accesibil tuturor și în special nevăzătorilor care au dreptul la acces liber spre informațiile care se regăsesc postate pe acest site. Suntem onorați că ne situăm pe locul I și că departajarea au făcut-o chiar persoanele cu deficiențe de vedere, care au testat site-ul și au constatat, navigând online, că le este accesibil spre orice tip de informație” declară Erika Stark, director DGASPC Arad.

poza de grup

Alături de DGASPC Arad au mai fost premiate, la Timișoara, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad, cele două instituții ocupând locurile doi și trei în topul celor mai accesibile pagini web publice.

poza de grup

DGASPC Arad mulțumește pentru buna colaborare Asociaţiei Nevăzătorilor din România, Filiala Arad și este deschisă oricând să facă demersuri de îmbunătățire a relației instituției în raport cu nevoile beneficiarilor, persoane cu diferite grade de handicap.

poza erika

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.