Împreună, putem să facem o MINUNE pentru Sara Ana Maria Ruşti!

Împreună, putem să facem o MINUNE pentru Sara Ana Maria Ruşti!

Povestea micuţei Sara Ana Maria Ruşti (o fetiţă superbă), din Sânicolaul Mic, este una cât se poate de tristă. A suferit un accident la vârsta de 1 an și 10 luni iar de atunci a diagnosticată cu encefalopatie hipoxic ischemică, cu paralizie cerebrală.

Întreaga sa viaţă şi a familiei sale a fost dată peste cap din momentul acela nefericit. Aflată în stare vegetativă, micuţa este hrănită artificial, printr-o sondă introdusă în stomac, în urma unei intervenție chirurgicale (gastrostomie), care a avut loc, în 2014, la spitalul din Szeged (Ungaria). Iniţial, aşa cum ne-a povestit tatăl fetiţei, ea a fost hrănită printr-o sondă introdusă prin nas, pe care organismul fetiţei nu a mai suportat-o însă.

Acum, Sara Ana Maria Ruşti este hrănită, zilnic, prin sonda respectivă. Pentru aceasta, părinţii fac eforturi deosebite, este nevoie de pansamente speciale (care costă câteva zeci de lei pe zi!). În plus, în aşteptarea unei intervenţii chirurgicale pe creier, care ar putea-o scoate pe fetiţă din starea în care se află acum, medicii specialiști au recomandat ședințe de chinetoterapie zilnice.

Potrivit asistenţilor sociali, aceste ședințe de chinetoterapie (care costă 50 de lei fiecare) sunt suportate tot de către familie, deoarece minora nu poate fi deplasată, iar prin Casa de Asigurări de Sănătate nu există un pachet de servicii de recuperare la domiciliu. Este şi motivul pentru care familia nu reuşeşte să acopere, din punct de vedere financiar, decât costul a trei şedinţe pe săptămână. Deci, mai puţin de jumătate din cât ar avea nevoie Sara Anamaria Ruşti pentru ca, la un moment dat, după operaţia pe creier, să ducă o viaţă normală.

Deşi familiei i s-a recomandat ca intervenţia chirurgicală pe creier să aibă loc la Szeged sau chiar la Viena, Casa de Asigurări de Sănătate nu suportă cheltuielile în acest caz. Şi precedenta intervenţie chirurgicală care a avut loc la Szeged a fost suportată de familie, cu destule eforturi (a costat aproximativ 2500 de euro). A mai rămas varianta de a fi operată la Timişoara, Cluj Napoca sau Bucureşti – asta în cazul în care prin apelul public pe care îl lansăm astăzi nu se vor strânge suficienţi bani care să permită o intervenţie în străinătate.

De remarcat, că iniţial cazul ne-a fost prezentat de o persoană impresionată de drama fetiţei şi a părinţilor săi. Ambii muncesc şi încearcă să facă tot ce pot pentru a-şi vedea copilul bine. Fratele Sarei aşteaptă şi el o minune, pentru a putea să se joace, din nou, cu sora sa. Iar noi suntem datori să facem tot ce putem pentru ca această minune să se înfăptuiască!

Cei care doresc şi pot să ajute o pot face depunând în următoarele conturi:

RO42BTRL00201201R07364XX – în lei,

RO66BTRL00202201R07364XX – în dolari,

RO17BTRL00204201R07364XX – în euro;

(SWIFT BTRLRO22ARA)

Conturile sunt deschise pe numele tatălui fetiţei, Ruşti Augustin Florin, la Banca Transilvania, sucursala Arad , Str. Unirii, nr. 5.

Sara Ana Maria Rusti inainte de accident

Sara Ana Maria Ruşti, înainte de accident

  1. eu locuiesc in apropiere si doresc adressa micutei sa o primesc personal se poate ?

    Raspunde
  2. As dori adresa daca se poate sau un nr de tel.

    Raspunde
  3. Cum pot lua legatura direct cu familia?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.