Cadavrele a ZECI de STUDENŢI, descoperite în GROPI COMUNE, în Mexic!

Cadavrele a ZECI de STUDENŢI, descoperite în GROPI COMUNE, în Mexic!

Autorităţile din Mexic au avut parte de o descoperire macabră, după ce au plecat în căutarea a 43 de studenți dați dispăruți. Aceștia ar fi protestat pentru drepturile profesorilor din mediul rural, fapt care a deranjat rău de tot autoritățile. Resturi ale studenților au fost găsite în gropi la marginea orașului.

Ministrul Justiției a anunțat că au fost descoperite patru noi gropi comune clandestine.

„Am cercetat zona, apoi am găsit resturi umane efectuând lucrări de excavaţie”, a declarat un agent de poliţie din statul Guerrero, prezent la locul descoperirii.
„Este dificil de stabilit dacă este vorba despre studenţii dispăruţi, pentru că trebuie realizate expertize şi găsite puncte comune cu persoanele căutate”, a adăugat poliţistul.

Studenţii veniseră la 26 septembrie, alături de zeci de alţi elevi de la aceeaşi şcoală, la Iguala, pentru a strânge fonduri şi a manifesta. Ei ocupaseră trei autobuze ale sistemului public de transport pentru a se întoarce acasă.

Poliţişti municipali şi bărbaţi înarmaţi neidentificaţi au deschis focul asupra acestor autobuze, provocând moartea a trei persoane, iar alte atacuri armate s-au soldat cu alţi trei morţi în aceeaşi seară. După aceste atacuri, 22 de poliţişti locali au fost arestaţi. Aceşti agenţi, care ar avea legături cu crima organizată locală, ar fi luat de asemenea zeci de studenţi cu maşinile lor şi i-ar fi dus într-un loc necunoscut.

Patru persoane au fost arestate în cadrul anchetei, fapt ce a condus „la un loc unde am găsit patru gropi comune în care acestea au spus că se află resturi ale studenţilor”, a continuat ministrul.

Groapa comună se află aproape de oraşul Iguala, acolul unde studenții au dispărut pe 26 septembrie după ce au căzut victime ale atacului poliţiştilor locali şi membrilor unei bande traficanţi de droguri.

În legătură cu motivele atacului de la Iguala împotriva studenţilor de la şcoala normală rurală din Ayotzinapa, ministrul a menţionat că „sunt urmărite mai multe piste”.  Bănuielile în legătură cu responsabilitatea pentru dispariţia studenţilor, o afacere care a provocat indignare în Mexic, s-au îndreptat în ultimele zile asupra primarului, José Luis Abarca, şi soţiei lui, Maria de los Angeles Pineda, care au fugit la două zile după atacurile de la 26 septembrie.

Maria de los Angeles Pineda, soră a doi traficanţi de droguri, a fost menţionată într-un raport al serviciilor de informaţii ca fiind persoana care a ordonat directorului securităţii publice din Iguala să reprime manifestaţia studenţilor, pentru a evita ca ei să întrerupă un discurs pe care urma să îl ţină în ziua respectivă în calitate de responsabilă a serviciilor familiale din oraş.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.