Din nou, PROBLEME la stadionul UTA, care au AFECTAT GAZONUL. Ce s-a întâmplat

Din nou, PROBLEME la stadionul UTA, care au AFECTAT GAZONUL. Ce s-a întâmplat

Problemele s-au ținut lanț la stadionul UTA, după inaugurare. Cele mai recente au avut loc acum, în perioada iernii și au avut drept consecință afectarea gazonului.

Gazonul a avut de suferit și în vara lui 2020, când se afla într-o stare de degradare, iar firma care s-a ocupat de el a atras atenția Primăriei că dacă nu se va interveni, va fi necesară înlocuirea în totalitate a acestuia. Acum, „de vină” a fost frigul și instalația de degivrare care nu a mai funcționat corespunzător.

Instalația de degivrare, degivrarea fiind un proces de înlăturare a straturilor de chiciură sau gheață formate pe anumite suprafețe pe timp de iarnă sau când temperatura este scăzută, a prezentat probleme în luna decembrie, însă Primăria ne asigură că situația a fost remediată. Cu toate acestea, gazonul încă nu este în cea mai bună stare.

„Instalația de degivrare a fost în perfectă stare de funcționare la recepția lucrării, fiind făcute măsurători cu personal de specialitate. Întrucât până la mijlocul lunii decembrie temperatura medie nu a depășit 6 grade Celsius, nu a fost necesară punerea în funcțiune a instalației de degivrare. Cu toate acestea, în data de 17.12.2020, personalul Serviciului Baze Sportive a pus totuși în funcțiune instalația de degivrare. După câteva zile s-a constatat faptul că instalația nu funcționează în parametrii normali. În consecință, a fost contactată de îndată firma responsabilă cu realizarea instalației de degivrare pentru remedierea disfuncționalităților constatate. După remedierea acestora și după efectuarea reglajelor necesare, sistemul de degivrare funcționează în parametri normali. Zilnic, Serviciul Baze Sportive urmărește buna funcționare a acestuia. Menționăm faptul că instalația de degivrare este în perioada de garanție conform contractului încheiat între Municipiul Arad și SC Rulouri de Gazon SRL, până la data de 30.04.2022”, ne-a declarat Ralu Cotrău, purtător de cuvânt al Primăriei.

 

Foto: arhivă (rol ilustrativ)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.