DISPAR cablurile și echipamentele de telecomunicații din blocuri (FOTO)

DISPAR cablurile și echipamentele de telecomunicații din blocuri (FOTO)

ULAL Arad, împreună cu președinții unor asociații de proprietari, a demarat o acțiune comună notificându-i prin avocați pe furnizorii de echipamente de telecomunicații (televiziune, telefonie, internet) să elibereze cablurile și echipamentele dezafectate din imobile.

„De mulți ani, asociațiile de proprietari din municipiul și județul Arad se confruntă cu tonele de cabluri și echipamente dezafectate și abandonate sau amplasate ilegal și inestetic de către furnizorii de servicii de telecomunicații (televiziune, telefonie, internet), pe părțile comune (casele scărilor, holuri) din interiorul condominiilor, în special pe fațada acestora și sub privirea unei administrați indiferente”, a arătat Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad.

Potrivit acesteia, în urma acțiunii ULAL Arad, au aparut primele rezultate pozitive. „Furnizorii au trecut la ridicarea echipamentelor abandonate, nefuncționale și au procedat la repararea deteriorărilor produse de montajul acestora pe spațile comune ale blocurile respective. De asemenea, acești furnizori au fost somați și de Poliția Locală, în sfârșit!, și obligați să intre în legalitate. ULAL Arad acordă suport juridic și îi sfătuiește pe președinții de asociații să facă demersurile legale pentru ca acești furnizori să intre în legalitate în raport cu asociațiile de proprietari și în conformitate  cu prevederile Legii nr. 50/29/07/1991 (republicată), privind autorizarea executării lucrărilor de construcții astfel: (3^1) Autorizațiile de construire pentru instalarea rețelelor de comunicații electronice, precum și autorizațiile de construire pentru instalarea infrastructurilor fizice necesare acestor rețele se emit cu respectarea normativelor tehnice prevăzute de legislația privind regimul infrastructurii fizice a rețelelor de comunicații electronice, precum și, după caz, pe baza normativelor tehnice privind proiectarea și realizarea construcțiilor pe care se amplasează acestea”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.