Distincția „Bene Merenti”, acordată de CJ Arad Universității „Aurel Vlaicu”

Distincția „Bene Merenti”, acordată de CJ Arad Universității „Aurel Vlaicu”

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a acordat Universității ,,Aurel Vlaicu” distincția Bene Merenti.

Distincția a fost acordată, cu prilejul aniversării a 30 de ani de activitate a Consiliului Județean, pentru implicarea în dezvoltarea Aradului în aceste ultime trei decenii.

Distincția a fost înmânată rectorului Ramona Lile, în cadrul evenimentului Bursa Locurilor de Muncă, organizat la Expo Arad de universitate în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură. La eveniment au fost prezenți 30 de angajatori care și-au prezentat oferta, sute de studenți, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice.

„O distincție care ne onorează și ne obligă să ne implicăm la fel de mult în dezvoltarea județului nostru. Universitatea trebuie să fie un participant activ la viața urbei din care face parte”, a afirmat Ramona Lile, rectorul Universității ,,Aurel Vlaicu” Arad.

Iustin Cionca, președintele Consiliulu,,Universitatea este unul dintre cei mai importanți parteneri ai mediului de afaceri și ai administrației, un formator de specialiști cu înaltă calificare. Astăzi, zonele industriale din municipiu și județ se alimentează din acest rezervor, din facultățile de Inginerie, științe economice, științe exacte, științe umaniste și sociale. Discutăm astăzi despre un șomaj de 0,8% la nivelul județului Arad, cel mai scăzut din istorie. Acest lucru confirmă, pe de o parte, că strategiile administrației sunt corecte. Dar pe de altă parte poate fi descurajator pentru agenții economici interesați să se stabilească la Arad. Și aici universitatea poate fi de mare ajutor, atrăgând spre Arad studenți din alte județe, care să rămână aici după absolvire și să folosească oportunitățile industriei locale. Felicit Universitatea ,,Aurel Vlaicu” și pentru acest eveniment, organizat în parteneriat cu Camera de Comerț, dar și pentru specializările atractive pe care le susține. Aș dori să reamintesc că Universitatea ,,Aurel Vlaicu” sărbătorește în această perioadă 32 de ani. A fost printre cele mai importante instituții arădene, un vector care a adunat în jurul său valori și a crescut calitatea comunității. De aceea, dar și pentru parteneriatul cu Consiliul Județean Arad, am acordat Universității distincția Bene Merenti, cu recunoștința comunității arădene pe care, în calitate de președinte al Consiliului Județean, o reprezint”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.