DNA cere AVIZ pentru URMĂRIREA PENALĂ a lui Gabriel Oprea. PRIMA REACȚIE a fostului ministru de Interne

DNA cere AVIZ pentru URMĂRIREA PENALĂ a lui Gabriel Oprea. PRIMA REACȚIE a fostului ministru de Interne

DNA a cerut oficial, luni, aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu, prin însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliţiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal şi procurorul general Tiberiu Niţu în baza unui protocol.

DNA arată că infracţiunile de abuz în serviciu săvârşite de Gabriel Oprea constau în „folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliţiei rutiere”, infracţiuni comise în perioada ianuarie 2014 – noiembrie 2015.

Dosarul a fost deschis după ce polițistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în timp ce deschidea coloana oficială a fostul ministru Gabriel Oprea în condiţii de ploaie.

În urma solicitării DNA, senatorul UNPR Gabriel Oprea a susţinut o declaraţie de presă în cadrul căreia a precizat că a respectat şi respectă legile acestei ţări, că se consideră nevinovat şi că va sprijini toate demersurile pentru aflarea adevărului, iar în egală măsură îşi va apăra drepturile.

„În primul rând, respect şi am respectat legile României în toată activitatea mea. Mă consider nevinovat, iar acest lucru se va confirma mai devreme sau mai târziu”, a spus Gabriel Oprea.

„Am sprijinit justiţia şi DNA pe tot parcursul activităţii mele politice şi le voi sprijini în continuare (…) Consider că am aceleaşi drepturi în faţa justiţiei ca orice alt român. Voi spriji demersurile pentru aflarea adevărului şi nu voi îngreuna mersul anchetei. În egală măsură îmi voi apăra drepturile de cetăţean”, a mai spus fostul ministru de Interne.

La finalul declaraţiei, Oprea a reamintit că este an electoral şi a precizat că partidul său se pregăteşte de alegeri, în continuare.

Procurorii DNA trebuie să obţină avizul Senatului pentru a începe urmărirea penală pe numele lui Gabriel Oprea. În acest sens, procurorul şef al DNA a trimis procurorului general referatul cauzei în vederea sesizării Senatului.

  1. Daca e vinovat, se va vedea! Oricum e de apreciat cum trateaza situatia: fara frica!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.