Un constructor auto promite MAȘINA în care NU VA MAI MURI NIMENI. Ce va avea în plus!

Un constructor auto promite MAȘINA în care NU VA MAI MURI NIMENI. Ce va avea în plus!

Un constructor auto și-a propus ca în viitorul apropiat să scoată pe piață cele mai sigure mașini din lume. Conform promisiunilor făcute de reprezentanții firmei, se lucrează la mașina în care nimeni nu va mai muri indiferent de natura accidentului și nici nu va mai fi grav rănit.

Deși pare ireal, inginerii de la Volvo susțin că tehnologiile lor revoluționare vor face din autoturismele pe care le produc, mașini „rezistente la moarte”. Și asta se va întâmpla până în anul 2020.

Dincolo de airbagurile multiple care deja există pe maşinile dezvoltate de suedezi şi de senzorii de siguranţă, inginerii au lucrat mai mult la softul care măsoară distanţa pe care o are maşina până la bordură, sau în cazul unei curbe, distanţa până la marginea drumului şi, în cazul în care aceasta este prea mică, şoferul să fie atenţionat.

Senzorii Volvo pot detecta atât oamenii, cât şi animalele de dimensiuni mari, chiar și pe timpul nopţii. În cazul unor obstacole, dacă şoferul nu reacţionează la timp, maşina ar trebui să fie capabilă să frâneze singură.

Totodată, se va monta pe mașini un senzor care citeşte indicatoarele rutiere. În cazul în care şoferul merge cu o viteză mai mare decât cea trecută pe indicator, maşina îl anunţă pe acesta printr-o alertă în bord.

Funcţia de pilot automat îi va permite şoferului să răspundă la mailuri direct de pe laptop din mers, maşina fiind gândită să conducă în locul său.

Marca Volvo aparţine celui mai mare constructor auto privat din China –  Zhejiang Geely Holding, încă din 2010, deşi sediul central a rămas în Suedia.

Potrivit unor informaţii publicate de CNN Money, pe piață deja există nouă modele Volvo din care şoferii au scăpat cu viaţă în urma unor accidente grave. Datele se referă la ultimii patru ani şi sunt valabile pentru Statele Unite.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.