Doi consilieri locali amenință că îl vor da în judecată pe primarul Aradului

Doi consilieri locali amenință că îl vor da în judecată pe primarul Aradului

Primarul Aradului este acuzat că nu respectă Codul Administrativ și ignoră plângerea depusă de zeci de familii din cartierul Aradul Nou.

Potrivit reprezentaților USR Arad, Călin Bibarț alege deliberat să încalce atât legea, cât și respectul pentru 60 de familii din Aradul Nou. În acest context, consilierii USR au depus o sesizare la Prefectura Arad pentru nerespectarea Codului Administrativ, de către Călin Bibarț, în ceea ce privește proiectul depus în sprijinul celor direct afectați de situația de pe strada Măcieșului.

Peste 60 de familii au depus, în luna mai a anului trecut, o plângere adresată Consiliului Local Arad prin care cereau anularea PUZ-ului de pe strada Măcieșului din Aradul Nou, proiect care, odată aprobat, va permite construirea de blocuri între case.

„Pe lângă disconfortul evident creat locuitorilor zonei, prin reglementarea acestui PUZ se va aglomera suplimentar traficul de pe strada Tabacovici, aceasta fiind oricum o stradă intens circulată. Astfel, din Mai 2021, plângerea depusă de către cele 60 de familii din Aradul Nou a fost total ignorată de către municipalitatea arădeană. USR Arad a sprijinit demersul locuitorilor din cartierul Aradul Nou în decembrie, depunând un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea plângerii formulate împotriva documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) și Regulamentul Local de Urbanism (RLU)”, precizează reprezentanții USR Arad.

„Într-un oraș normal, condus cu bună – credință, o cerere a cetățenilor ar fi intrat la vot în Consiliul Local în cea mai apropiată ședință, adică în iunie. Dorința locuitorilor direct afectați de construcția noilor locuințe colective a ajuns pe ordinea de zi, după amânări repetate, abia în noiembrie. Ceea ce înseamnă că a fost amânată intenționat vreme de «doar» 5 luni. A ajuns, într-adevăr, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din noiembrie, dar doar ca să fie retrasă la cererea primarului Bibarț, cu promisiunea că va fi reintrodusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe, cea din decembrie, ca până în ziua de astăzi să nu se găsească loc pentru rezolvarea problemei acestor 60 de familii”, declară Daniela-Arieta Săbău, consilier local USR.

„USR continuă să lupte pentru arădenii în cauză, cărora ar trebui să le fie validată plângerea, nu ignorată și lăsată pe un birou, fără o rezolvare concretă. Este important de precizat că proiectele de hotărâre depuse sunt mereu întârziate cu lunile de către Călin Bibarț, deși ar trebui să fie trecute pe ordinea de zi a următoarei ședințe ordinare/extraordinare de CLM”, adaugă reprezentanții USR Arad.

„Proiectul de hotărâre stă pe masă lui Călin Bibarţ din 23 Decembrie 2021, iar până acum nu a cutezat să pună proiectul pe ordinea de zi a CLM, deși au trecut aproximativ 3 luni de la momentul depunerii proiectului. De asemenea, Călin Bibart nu respectă legea deoarece consilierii locali trebuiau să primească, conform codului administrativ, raportul de specialitate în 30 de zile, conform codului administrativ. După ce vedem că îi place să meargă pe contrasens, vedem că nu îi place nici să nu respecte legea. Administrația lui Călin Bibarţ dă dovadă de dublu standard, depinzând de cine este investitorul sau pentru cine se construiește”, afirmă Dorian Curcanu, consilier local din partea USR.

Cei doi reprezentanți ai partidului de centru-dreapta concluzionează prin a avertiza că dacă proiectul de hotărâre nu va fi pus pe ordinea de zi, îl vor da în judecată pe Călin Bibarț.

Mai jos regăsiți sesizarea depusă la Prefectură de consilierii USR:

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.