Doi SPIONI turci căutaţi de Interpol au fost PRINŞI la Arad!

Doi SPIONI turci căutaţi de Interpol au fost PRINŞI la Arad!

Doi polițiști turci acuzaţi de spionaj şi căutaţi de Interpol au fost prinşi la Nădlac şi duşi la Curtea de Apel Timişoara de trupele speciale de intervenţie.

Cei doi, foşti poliţişti în Ankara, erau căutaţi pentru spionaj politic, după ce au pus microfoane in biroul fostului premier turc Recep Erdogan, devenit între timp președintele țării. Bărbații erau căutați pentru infracţiuni cum ar fi violarea secretului corespondenţei şi interceptări ilegale. În Turcia, pedeapsa pentru asemenea fapte ajunge până la 40 de ani de închisoare.

Cetățenii turci au fost aduşi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, unde procurorii au decis reţinerea lor pentru 24 de ore. Cei doi bărbați ar trebui extrădați, însă, prin intermediul avocatului lor, au depus o cerere de azil politic.

UPDATE/ Cei doi turci au solicitat azil politic. Ei au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, cât durează formalităţile pentru extrădarea lor în Turcia.

„Cei doi erau urmăriţi internaţional de autorităţile judiciare turce, întrucât Înalta Curte din Ankara emisese pe numele lor mandate de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de evadare, asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi infracţiuni informatice. În cauză, s-a cooperat cu Interpol Ankara, prin intermediul Biroului Naţional Interpol Bucureşti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române!”, a precizat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

În acest caz s-a beneficiat şi de sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.