DOLIU în Familia Regală. A MURIT singurul SUCCESOR pe linie masculină al Regelui Mihai

DOLIU în Familia Regală. A MURIT singurul SUCCESOR pe linie masculină al Regelui Mihai

Singurul urmaș pe linie masculină a Regelui Mihai, Principele Johann Georg Michel de Hohenzollern, al şaptelea în ordinea de Succesiune la Tronul României, conform Constituţiei din 1923, a murit la Munchen, la vârsta de 83 de ani în urma unui stop cardiac. Alteţa Sa a fost înmormântat sâmbătă în cripta familiei din Palatul Sigmaringen.

În Constituţia din 1923 se prevedea obligativitatea ca succesorul la tron să fie ales numai pe linie masculină, iar Regelui Mihai I i-ar fi urmat până vineri prinţul Karl Friedrich de Hohenzollern. Linia de succesiune vine din prinţul Wilhelm (nepotul lui Carol şi fratele mai mare al lui Ferdinand) care a renunţat, în 1888, la tronul României.

Pe 30 decembrie 2007, Regele Mihai a promulgat, însă, noul statut al Casei Regale, prin care pe tron poate urca și prima femeie născută, în cazul de față Principesa Margareta.

Între Dinastia Română și Familia Hohenzollern-Sigmaringen legăturile au fost rupte încă de pe vremea lui Ferdinand, dar formalizarea rupturii s-a făcut în 2007, după ce Regele Mihai a schimbat Norma Fundamentală a Casei Regale.

Cunoscut sub numele de Hansi, Prinţul Johann Georg (FOTO) a fost mulţi ani directorul general al Muzeului de stat al colecţiilor picturilor bavareze şi a avut funcţia de manager al Hypo-Kunsthalle, o parte a Fundaţiei Culturale Hypo din Munchen.

Principele Johann Georg de Hohenzollern a vizitat anii trecuţi Bucureştiul şi mănăstirile din Bucovina, împreună cu un grup de personalităţi marcante ale lumii de afaceri din Germania.

 

Johann Georg de Hohenzollern

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.