DOLIU în lumea presei! Un cunoscut jurnalist, scriitor și profesor a MURIT

DOLIU în lumea presei! Un cunoscut jurnalist, scriitor și profesor a MURIT

Jurnalistul, profesorul și scriitorul Radu Ciobotea a decedat, azi noapte, în urma unor grave probleme de sănătate.

Radu Ciobotea era absolvent al Facultății de Litere din cadrul UVT (1984), a fost redactor la publicațiile Flacăra, Expres Magazin și Evenimentul zilei.

Ca redactor-șef, a condus postul de televiziune TvT 89, săptămânalul Bănățeanul și cotidianul Evenimentul zilei – Ediția de Vest. În perioada 1991-1999 a fost corespondent de război pe fronturile din Slovenia, Croația, Bosnia și Kosovo. În 2004, și-a luat doctoratul în literatură comparată, cu titlul Magna Cum Laude, în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și al Universite d’Artois din Arras, Franța.

A fost, de asemenea, redactor-șef al săptămânalului Diasporaro (Londra), difuzat în numeroase țări europene, și conf. univ. dr. la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

A mai publicat: Întoarcerea la Shaolin (1995), După Revoluție, târziu (1996), Război fără învingători (1998), Pantera roz rămâne în vitrină (2003), Război cu Doctor Blues (2003), Une guerre sans vainqueurs (Editions Paris-Mediterranee, Paris, 2003), Reportaj și literatură. Eseu asupra reportajului românesc și francez interbelic (2005). La Editura Cartea Românească i-a apărut volumul Apărătorii, un senzațional roman cinematografic care dezvăluie secretele istoriei nescrise din epoca lui Ștefan cel Mare.

Condoleanțe familiei și apropriaților!

Sursă: Pressalert

Loading...
Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.