DOLIU în muzica românească: Ne-a părăsit SFINX-ul Dan Andrei Aldea (VIDEO)

DOLIU în muzica românească: Ne-a părăsit SFINX-ul Dan Andrei Aldea (VIDEO)

Cântărețul, instrumentistul și compozitorul Dan Andrei Aldea, fost lider al formației Sfinx în anii 1970, a murit la vârsta de 69 de ani, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma unui stop cardiac.

Anunțul a fost făcut duminică, de cântărețul Nicul Alifantis, pe pagina sa de Facebook: „Ne-a părăsit marele muzician Dan Andrei Aldea! Drum lin către stele, Om Bun!”.

Născut la 9 martie 1950, în București, Dan Andrei Aldea a fost liderul formației Sfinx în anii ’70 și s-a stabilit din 1981 în Occident (mai întâi în Belgia, apoi în Germania), unde a lucrat ca muzician dedicat studiourilor de înregistrări.

Dan Andrei Aldea a fost solist, compozitor, aranjor şi poliinstrumentist, cântând la chitară, vioară, claviaturi, blockflöte, muzicuţă, chitară bas.

A scris muzică pentru scenă – spectacolele „Suferinţele tânărului Werner” de Goethe, „Elisabeta I”, „A douăsprezecea noapte” de Shakespeare, dar şi coloana sonoră pentru filmul „Nunta de piatră”.

Printre creaţiile sale se numără piese precum: „Şir de cocori”, „Om bun”, „Din nou acasă”, „Fetele albine”.

Ca instrumentist şi compozitor a participat la înregistrarea unor discuri semnate de Mircea Vintilă, Vali Sterian, Anda Călugăreanu, Dida Drăgan.

Surse: Digi 24, Facebook, Jurnalul Național

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.