Dorel Căprar: Administrația Falcă a inventat taxa pe transparență, ca să nu aflăm cum se fură banii publici

Dorel Căprar: Administrația Falcă a inventat taxa pe transparență, ca să nu aflăm cum se fură banii publici

„Vrei să afli dacă Primăria Arad cheltuie în mod corect banii din taxe și impozite pe care-i plătești an de an la bugetul local? Trebuie să plătești o sumă de bani, pentru că administrația Falcă a inventat taxa pe transparență”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Arad.

Potrivit social-democraților, victimă a acestei taxe a căzut și deputatul Dorel Căprar, care a dorit să afle informații legate de contractul privind construcția stadionului UTA, stadiul lucrărilor, dar și cât s-a cheltuit până acum din banii arădenilor. Primăria refuză însă să ofere aceste informații, până când nu se achită o sumă de bani, sub pretextul copierii unor documente solicitate, care puteau fi foarte bine trimise online, se arată în comunicat.

„Stăpânii portocalii ai Aradului, conduși în continuare de Gheorghe Falcă, pentru că interimarul Bibarț e doar de decor, au inventat o nouă metodă prin care să oprească accesul arădenilor la informații de interes public. În calitate de ales al județului Arad, am solicitat Primăriei Arad să-mi pună la dispoziție contractul privind stadionul Neuman, informații despre stadiul lucrărilor și plățile efectuate până acum. Am solicitat aceste documente nu pentru mine personal, ci pentru a informa cetățenii cu privire la cheltuirea banilor din taxe și impozite, ca aceștia să afle motivele pentru care nu s-a finalizat nici acum stadionul și când am putea avea și noi o arenă cât de cât decentă la Arad. Cu o nesimțire specifică găștii portocalii care jefuiește Aradul de 15 ani, am primit o adresă din partea primăriei, în care mi se comunică faptul că documentele solicitate le pot ridica de la camera 4 a Primăriei Arad, după ce achit 247 de lei pentru serviciile de fotocopiere. Asta în condițiile în care, în solicitarea adresată Primăriei Arad, am specificat și o adresă de e-mail unde să-mi fie trimise documentele, lucru care nu s-a întâmplat, pentru că cei din fruntea orașului știu foarte bine ce lucruri putem afla din acele documente, care vor demonstra încă o dată sifonarea banilor publici din bugetul Aradului”, a declarat deputatul Dorel Căprar.

Deputatul social-democrat susține că: „Acest răspuns nu este altceva decât o încercare disperată de a ascunde neregulile din Primăria Arad, probabil unele ilegalități legate de construcția stadionului UTA sau plăți ilegale care s-au efectuat cu privire la această investiție care trenează de zece ani, fără a primi nici o explicație din partea găștii conduse de Gheorghe Falcă. Dacă își fac iluzii că vor putea să ascundă la nesfârșit aceste ilegalități, pedeliștii lui Falcă se înșeală amarnic, pentru că vom apela la toate mijloacele legale astfel încât arădenii să afle adevărul despre stadionul UTA, inclusiv la instanța de judecată dacă va fi nevoie“.

Loading...
  1. CIUMA ROSIE VOI CE ATI FACUT CU BANII ROMANILOR?

    Raspunde
  2. Până intră în posedia documentelor, Dorel Căprar poate să vizioneze documentele pe facebook la USR Arad. Ce dorește dânsul deja s-a publicat pe online

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.