ACUZE: Gheorghe Falcă dorește să concesioneze Piața Avram Iancu pe o perioadă de 50 de ani unei firme private!

ACUZE: Gheorghe Falcă dorește să concesioneze Piața Avram Iancu pe o perioadă de 50 de ani unei firme private!

Parlamentarii social-democrați arădeni au solicitat un punct de vedere Ordinului Arhitecților din România, cu privire la proiectul propus de Primăria Arad de a se construi o parcare subterană în Piața Avram Iancu.

Președintele PSD Arad, Dorel Căprar, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, faptul că proiectul administrației Falcă ridică foarte multe semne de întrebare, existând riscul ca la final Piața Avram Iancu, așa cum o știm astăzi, să dispară.

„Există foarte multe necunoscute cu privire la acest proiect promovat de primarul Gheorghe Falcă, cel care dorește să concesioneze Piața Avram Iancu, pentru o perioadă de 50 de ani, unei firme private, care să gestioneze acea parcare. Nu putem accepta ca această investiție să fie administrată, timp de jumătate de secol, de un privat, așa cum nu putem accepta ca redevența pentru parcare să fie de doar 5 la sută. E clar că la mijloc e o nouă afacere marca PDL/PNL Arad, din care cetățeanul nu va avea nimic de câștigat, iar unii își vor umfla din nou buzunarele, pe spatele arădenilor. Proiectul primarului Falcă e unul extrem de ambiguu și nu oferă garanții că Piața Avram Iancu va fi păstrată. În opinia noastră, avem de a face cu o nouă încercare a primarului Falcă de a distruge o zonă încărcată de istorie din municipiul Arad, după tentativele eșuate de desființare a Parcului Eminescu sau a Pieței Catedralei. Înainte de a lua o decizie cu privire la parcarea pe care primarul Falcă o dorește în respectiva zonă, considerăm că trebuiesc îndeplinite anumite condiții. În primul rând, să știm ce costuri implică o asemenea investiție, pentru că la început, când se vorbea ca Primăria Arad să realizeze parcarea, s-a avansat suma de 33 de milioane de euro, iar ulterior, când s-a discutat despre un parteneriat cu o firmă privată, suma a scăzut brusc cu peste 10 milioane de euro. Apoi, e nevoie să vedem durata concesiunii și valoarea redevenței, ce sume se preconizează a se încasa din această activitate și cât va reveni municipalității”, susține Dorel Căprar.

„Nu în ultimul rând, e nevoie de opinia specialiștilor, motiv pentru care am cerut un punct de vedere din partea Ordinului Arhitecților din România. Trebuie să avem în vedere vechimea clădirilor din zonă, în bună parte clasificate ca monumente istorice, faptul că nu s-a realizat o expertizare recentă a gradului lor de rezistență în cazul unor forări agresive și multe alte lucruri legate de partea tehnică. PSD Arad susține realizarea unor parcări subterane în municipiu, dar mai întâi trebuie să lămurim toate aspectele enumerate și să avem siguranța că prin aceste investiții nu distrugem zone importante din centrul Aradului. Nu putem ca din dorința de a avea mai multe locuri de parcare să fim de acord cu distrugerea Parcului Eminescu, a Pieței Catedralei și a Pieței Avram Iancu, așa cum propune primarul Gheorghe Falcă“, declară președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

 

 

 

Loading...
 1. Piata sau terenul de sub piata?
  Nu va supara…dar cand ati iesit ultima dată din arad? Sa vedeti cate orașe din românia și europa au genul acesta de parcari!
  Chiar exista o problema serioasa in ceea ce privesc locurile de parcare in zona respectivă!!!!
  Deci ar fi cazul sa puneti umărul la evoluția Aradului, nu doar la băgat bete in roate!
  Sunt foarte curioasa in ceea ce privește raspunsul dat de Ordinul Arhitecților…puteti sa ne țineți la curent! 😁

  Raspunde
 2. Dupa mintea si priceperea celor de la PSD in ARAD n-ar trebui sa se faca nimic, azi maine BUCURESTIUL va fi sufocat, deorece alesii neamului nu vor sa se faca nimic, lucru recunoscut inclusiv de “TANTII FIREA”.

  Raspunde
 3. Taceti dracului de pedelisti spurcati.!!

  Raspunde
  • Iti multumim pentru urare! Nu cred ca faptul ca avem opinii este o problema si o catalogare a orientării politice!
   Cred ca limbajul abordat te face sa iti reprezinti partidul! 😂

   Raspunde
 4. Aradul trebuie sa se modernizeze , sa devina un oras atractiv pt. turisti , asa cum sant orasele din jurul nostru , dar cu psd -ul la guvernare nici o sansa .

  Raspunde
 5. jita i-ati laba de pe piata

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.