Dorel Căprar: „Primăria municipiului Arad este singura abilitată să rezolve problema gazului de la CET”

Dorel Căprar: „Primăria municipiului Arad este singura abilitată să rezolve problema gazului de la CET”

Parlamentarii Partidului Social Democrat, filiala Arad, au făcut în ultimele zile o serie de demersuri la nivel de Guvern pentru rezolvarea problemei CET Arad, astfel încât cetățenii din municipiu să nu rămână în plină iarnă fără căldură și apă caldă, se arată într-un comunicat de presă al PSD Arad.

În urma discuțiilor purtate cu ministrul Energiei, dar și după cum reiese dintr-o adresă a ministrului Dezvoltării, care se găsește aici: Raspuns ministru-CET, Primăria municipiului Arad este singura abilitată să rezolve problema gazului de la CET, având la dispoziție sumele necesare pentru a-și plăti obligațiile față de furnizorul de gaz, spune președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul Energiei, împreună cu colegii mei, senatorul Mihai Fifor și deputații Florin Tripa și Adrian Todor, a reieșit faptul că singurul abilitat să rezolve problema CET Arad este primarul Gheorghe Falcă, cel care poate să plătească obligațiile față de furnizorul de gaz din excedentul bugetar de peste 200 de milioane de lei pe care îl are la dispoziție. Într-un răspuns al ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, ca urmare a unei adrese a domnului senator Mihai Fifor, scrie cât se poate de clar că obligația pentru acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate populației revine administrației locale. Mai mult, ministrul Dezvoltării susține că administrația locală este obligată să ia măsuri pentru ca în buget să fie prevăzute toate sumele necesare funcționării normale a serviciului public de alimentare cu energie termică, astfel încât pe parcursul anului să nu apară situații de criză, de genul celei cu care ne confruntăm în prezent”, susține Dorel Căprar.

Cât privește încercările primarului Gheorghe Falcă de a da vina pe Guvernul României, pentru că nu alocă bani din fondul de rezervă pentru plata gazului la CET, lucrurile sunt foarte clare. Sumele din acest fond se repartizează doar pentru situații de urgență sau neprevăzute apărute în timpul exercițiului bugetar, or la noi nu este o situație neprevăzută, pentru că se știa că trebuie plătit gazul consumat de CET Arad. În plus, sumele din fondul de rezervă se alocă atunci când administrația locală se află în imposibilitatea de a susține unele cheltuieli din bugetul local, ceea ce nu este cazul la Arad, existând un excedent bugetar de 200 de milioane de lei. Având în vedere toate aceste aspecte prevăzute de lege, parlamentarii PSD Arad îi solicită public primarului Gheorghe Falcă să încheie de urgență circul pe care l-a generat în ultimele zile, legat de problema CET. Îi solicităm public primarului Gheorghe Falcă convocarea Consiliului Local Municipal Arad și alocarea din excedentul bugetar a sumei necesare pentru plata gazului la CET. Considerăm, totodată, că ar fi oportun ca primarul Gheorghe Falcă să-și ceară scuze zecilor de mii de arădeni cu ai căror nervi s-a jucat în ultimele zile și care stau cu sufletul la gură să afle dacă administrația Aradului îi lasă sau nu fără căldură și apă caldă în plină iarnă“, declară președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

  1. […] Dorel Căprar: „Primăria municipiului Arad este singura abilitată să rezolve problema gazului d… […]

    Raspunde
  2. psd nu rezolva problemele aradenilor ,doar vorbe .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.