Dorel Căprar : „Reducerea CAS va duce la crearea de noi locuri de muncă”

Dorel Căprar : „Reducerea CAS va duce la crearea de noi locuri de muncă”

Proiectul legii de reducere a CAS a fost aprobat în şedinţă de Guvern şi urmează să fie trimis Parlamentului spre aprobare rapidă. Acesta vizează micşorarea cu 5 puncte procentuale a contribuţiilor de asigurări sociale  şi va intra în vigoare de la 1 octombrie. „Această măsură vine în sprijinul angajatorilor dar şi a populaţiei, deoarece constituie o bază solidă pentru crearea de noi locuri de muncă prin creşterea fondurilor aflate la dispoziţia patronilor, fiind un pivot în stimularea mediului de afaceri şi reducerea ratei efective de taxare a muncii. Pe lângă noi locuri de muncă legea în cauză va avea drept consecinţă diminuarea fenomenului  muncii neformalizate şi implicit asigurarea prestaţiilor acordate din sistemele de asigurări sociale (servicii medicale, indemnizaţii pentru boala si maternitate, indemnizaţii de şomaj, pensii)”, a declarat deputatul PSD de Arad, Dorel Căprar (foto).

„Executivul demonstrează încă o dată că promovează o strategie de guvernare echilibrată cu ajustări şi politici fiscale în favoarea populaţiei, stimulând mediul de afaceri fără a crea convulsii sociale. Vital în acest moment este promulgarea de către Traian Băsescu a Codului Insolvenţei, un blocaj legislativ ce trebuie eliminat. Dacă ar fi promulgat, nu ar mai exista discuţii cu privire la sustenabilitatea CAS nu doar pentru anul acesta, dar şi pentru viitor. De aceea Guvernul a cerut CCR să transmită preşedintelui motivarea în cazul Legii Insolvenţei, astfel încât acesta sa promulge actul normativ”, a mai afirmat Dorel Căprar.

  1. CIUMETZII DIN PSD 20 iunie, 2014, 4:34 pm

    Ba da prost mai poti fi bai caprarica…..tu chiar crezi ca patronul o sa uzeze de noul si neasteptatul profit ca sa faca angajari?! Poate la institutiile statului,unde se inghesuie clientela pulitica…..nicidecum la privati! Vai de capul teu,cum dreac ai ajuns in parlament??!! De fapt e plin de neghiobi……

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.