Dorel Căprar: Rezervele internaţionale ale României, aur plus valută, au depăşit 40 de miliarde de euro în august, un record absolut

Dorel Căprar: Rezervele internaţionale ale României, aur plus valută, au depăşit 40 de miliarde de euro în august, un record absolut

Dorel Căprar, președintele PSD Arad, spune că, obişnuiţi să critice în mod nejustificat Guvernul României, să voteze în Parlament contra interesului naţional şi a creşterii veniturilor individuale ale cetăţenilor, forţele de dreapta încearcă să acrediteze falsa idee că economia României are probleme.

Liderul social-democrat susține că îi contrazice chiar Agenţia de rating Standard &Poor’s, care tocmai a reconfirmat perspectiva stabilă a economiei româneşti şi calificativul BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală.

„Printre punctele forțe ale României, care susţin decizia agenţiei, sunt evidenţiate nivelul moderat al datoriei publice guvernamentale şi al datoriei publice externe, precum şi creşterea economică solidă înregistrată în ultimii ani. În fapt datele publicate de Agenţia de rating Standard &Poor’s nu fac decât să confirme analizele şi prognozele guvernamentale, iar acest lucru trebuie să dea încredere tuturor investitorilor interni şi externi. Mai trebuie spus că rezervele internaţionale ale României, aur plus valută, au depăşit 40 de miliarde de euro în august. Nu doar că este depăşit un prag, dar este un record absolut, deși doar din perspectiva rezervei de valută încă nu suntem la cel mai ridicat nivel din istorie. Mai mult decât atât, în ceea ce priveşte deficitul bugetar pe anul 2019 estimarea agenţiei de rating confirmă că România se va încadra în ţinta asumată ca stat membru al Uniunii Europene. Aşadar ar fi bine ca acei politicieni care fac declaraţii mincinoase şi iresponsabile, de natură să saboteze economia naţională, să se abţină având în vedere că evaluările internaţionale îi contrazic direct şi puternic”, afirmă Dorel Căprar, deputat al PSD Arad.

 

Loading...
 1. ESTE meritul BNR si nu al vostru PROSTANACULE.

  Raspunde
 2. dupa o simpla verificare pe goagle oricine poate dasi urmatoarele 2 informatii simple:
  1. standardul pentru Romania nu s-a schimbat deloc din 2016 incoace. – poate nu ii bine sa te lauzi cu ceva cu ce stagnezi.
  2. standardul BBB-/A-3 reprezinta nivelul cel mai de jos pentru a atrage investitori. (wiki)
  Plus ca se mai si gaseste usor o declaratie a celor de la Standard &Poor’s in care vb despre ce ar trebui sa faca guvernul pentru a se mari standardul. Si pun in prim mplan legile justiei si lupta impotriva coruptiei.
  Dar nah, nu sunt analaist finanicar, is doar carcotas care inainte de a crede ceva prefera sa se informeze.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.