DOSARE PENALE pentru persoanele care ȘI-AU SCHIMBAT DOMICILIUL, în mod repetat, ÎNAINTE DE ALEGERI

DOSARE PENALE pentru persoanele care ȘI-AU SCHIMBAT DOMICILIUL, în mod repetat, ÎNAINTE DE ALEGERI

Românii sunt inventivi. Dovadă stă faptul că înainte de fiecare tur de scrutin de până acum, ei au găsit modalități de a fenta, la propriu, autoritățile.

În prag de alegeri, tot mai multe persoane, merg la Evidența populației pentru a-și schimba domiciliul. Nici autoritățile, însă, nu dorm. După ce birourile de Evidența populației au fost asaltate cu astfel de cereri, de la începutul campaniei electorale și până în prezent, polițiștii au verificat 98% dintre persoanele care şi-au schimbat reşedinţa, în mod repetitiv.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat, miercuri, că au fost deschise 18 dosare penale în astfel de cazuri, în vizorul poliţiştilor fiind persoanele care au acţionat în aceeaşi manieră şi în anii precedenţi.

Monitorizarea a început cu două luni înainte să înceapă campania electorală, fiind vizate, în principal, persoanele care au acţionat în aceeaşi manieră şi la alte tururi de scrutin, cerând mutarea reşedinţei.

„În urma acestor verificări, au fost întocmite 18 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals intelectual, fals în declaraţii şi coruperea alegătorului şi au fost aplicate 146 de sancţiuni contravenţionale”, precizează reprezentanţii ministerului într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.