Dotări în valoare de 750.000 de lei pentru Spitalul Județean

Dotări în valoare de 750.000 de lei pentru Spitalul Județean

Două aparate medicale în valoare de 750.000 de lei vor fi cumpărate anul acesta de Consiliul Județean Arad pentru Secția Clinică Ortopedie a Spitalului Clinic Județean Arad.

Astfel, dotările Secției Clinice Ortopedie și Traumatologie vor fi completate anul acesta cu un aparat Roentgen digital tip C-Arm și cu un sistem de mobilizare pasivă a membrului pelvin. Valoarea totală a aparatelor se ridică la 750.000 de lei și vor fi cumpărate din bani de la bugetul Consiliului Județean Arad.

„Pentru anul acesta avem bugetate două aparate extrem de utile pentru intervențiile echipei medicale a secției. Aparatul Roentgen digital, tip C Arm va fi utilizat pe parcursul intervențiilor chirurgicale efectuate în sălile de operație ale ortopediei. În ceea ce privește sistemul de mobilizare pasivă a membrului pelvin, acesta este esențial în prima etapă a recuperării după intervenții chirurgicale, accelerează recuperarea și îmbunătățește vindecarea”, a declarat dr. Dan Fruja, medicul șef al Secției Clinice Ortopedie și Traumatologie.

Echipa medicală a secției efectuează, anual, în Compartimentul Operator al Ortopediei din cadrul Blocului Operator, peste 1200 de intervenții chirurgicale de osteosinteză, pentru diverse tipuri de fracturi, aproximmativ 200 de intervenții chirurgicale de artroplastii (șold și genunchi – intervenții chirurgicale programate) și circa 300 de intervenții chirurgicale artroscopice la nivelul genunchiului.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.