Două atenționări de COD GALBEN de FURTUNI emise pentru județul Arad

Două atenționări de COD GALBEN de FURTUNI emise pentru județul Arad

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două atenționări de cod galben de vijelii pentru următoarea perioadă.

Prima atenționare meteorologică are drept interval de valabilitate 17 mai, ora 14 – 18 mai, ora 06, în această perioadă vremea urmând a fi caracterizată de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia și local în Transilvania și Muntenia. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Cea de-a doua atenționare meteorologică de cod galben a fost emisă pentru perioada18 mai, ora 06 – 18 mai, ora 21, fiind vizate intensificări susținute ale vântului.

Pe parcursul zilei de miercuri (18 mai) vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55…70 km/h.

Local în Carpații Meridionali și Orientali rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona înaltă 90…100 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului în general cu viteze de 45…55 km/h. Vremea se va răci accentuat, astfel că în noaptea de miercuri spre joi în depresiuni temperaturile minime vor fi negative și se va produce brumă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.